1

Managerportal - Meerdere verbeteringen ten behoeve van reacties geven en het totaaloverzicht

Op verzoek van Virgil maak ik dit ticket aan met hierin de verbetersuggesties voor de Managerportal. Graag hoor ik wat de mogelijkheden hieromtrent zijn. Ik ben erg benieuwd!

- Wanneer je per ongeluk een voordracht verkeerd beantwoord is er op dit moment geen knop of actie om de actie ongedaan te maken.

- De stap ‘In portefeuille’ kunnen opsplitsten naar ‘In Portefeuille algemeen’ en ‘In portefeuille voor deze functie’.

- Er is gevraagd naar een mogelijkheid te kunnen zien of de kandidaat die je voorgedragen krijgt ook op een andere functie/bij een andere manager is voorgedragen. In verband met privacy verwacht ik dat daar weinig in mogelijk is. Echter, wellicht kun je wel aangeven dat het zo is maar niet bij welke vacature/manager.

- Kandidaten langer in de portal zichtbaar laten bij de beantwoorde voordrachten zijn ipv deze na een bepaalde periode (volgens mij 30 dagen) verwijderen uit de portal.

- Nog duidelijker het proces na de beantwoorde voordracht inzichtelijk hebben, wat gebeurt er daarna en wat is de status van de kandidaat nadat hij 'uit zicht is' bij de manager, denk aan een 'track and trace systeem' voor de manager. Dus ook gesprek geplad, aanbieding gedaan etc (alle workflowstappen/statussen).

- De mogelijkheid een kandidaat te oormerken voor de talentpool en wanneer dit gebeurd dat er een seintje gaat naar Team Werving om deze kandidaten op te nemen in de talentpool.

0 comments

Please sign in to leave a comment.