Release 3.13 Kandidaat API, Indeed en meer..

Op donderdag 29 juni wordt de release 3.13 uitgevoerd. De voorbereiding van deze nieuwe versie van de applicatie start rond 20:00 uur en duurt ongeveer tot 23:00 uur. De applicatie blijft tijdens de release beschikbaar. Deze release bevat de volgende verbeteringen en nieuwe functionaliteiten:

Nieuw

Recruitment

API
In deze release zit een uitbreiding op onze API. Tot op heden kon je enkel medewerkers via de API importeren, vanaf nu komen daar meer opties bij:

Kandidaten importeren
We hebben het mogelijk gemaakt om kandidaten te importeren. Hier kan gebruik van gemaakt worden door webbouwers om daarmee de eigen sollicitatieformulieren te bouwen. Daarbij is het ook mogelijkheid gemaakt om in de applicatie zelf formulieren te maken, om deze vervolgens gemakkelijk door de webbouwer te laten inzetten op je website. De voordelen van de kandidaat API zijn:

 • sollicitatieformulieren zijn in eigen beheer
 • lay-out van sollicitatieformulieren kan volledig naar wens worden opgemaakt
 • automatisch gegenereerde e-mails zijn in eigen beheer
 • betere authenticatie (beveiliging van gegevens)

Vacature XML
We hebben een nieuwe, verbeterde vacature XML, welke we publiceren via de API. Hier zit een nieuwe techniek achter die het toestaat meerdere requests per minuut af te handelen, waardoor de informatie op je website vrijwel live kan worden bijgehouden. Daarnaast zullen de opgevraagde gegevens sneller worden opgehaald.

Verbeteringen

Algemeen

Zoekfunctie in applicatie verbeterd
De werking van de zoekfunctie links bovenin het menu is verbeterd. De zoekfunctie zoekt nu op woordcombinaties, enkele woorden, dubbele complete woorden (hele naam) en dubbele gedeeltelijke woorden (deel van naam). De zoekfunctie zoekt binnen de context van het tabblad waar je je bevindt.

Anonimisering

Nieuwe anonimiseringsregels beschikbaar
De volgende anonimiseringsregels zijn toegevoegd aan de module:

 • Alleen/geen personen met contacten in de afgelopen {value} dagen

Hiermee kun je personen behouden of juist anonimiseren voor wie er een bepaalde periode wel of geen contact mee is geweest.

 • Alle personen waar de lopende inschrijvingen meer dan {value} dagen oud zijn op een of meer vervulde vacatures.

Hiermee kun je kandidaten anonimiseren waarbij nog lopende inschrijvingen bestaan voor vacatures die al vervuld zijn.  

Ingestelde anonimiseringsregels meer inzichtelijk voor beheerders
In Beheer bij Instellingen voor anonimisering zijn voor beheerders nu ook waardes van de ingestelde anonimiseringregels zichtbaar bij een regel. Bijvoorbeeld wanneer er bij regels een waarde is ingesteld met betrekking tot een aantal dagen of bij anonimiseren of behouden van kandidaten in talentpools.

Mutaties van kandidaatgegevens geregistreerd in dossier
Bij de aanvullende module Data-update service kan een kandidaat via de kandidaat portal zijn gegevens wijzigen, aanvullen of een document toevoegen. Deze mutaties worden vanaf nu ook geregistreerd in het kandidaatdossier bij de sectie Mutaties.

Recruitment

Module Indeed
Met deze release is nu de module beschikbaar om een koppeling te kunnen maken met Indeed. Deze koppeling biedt alle publieke, extern geplaatste vacatures aan bij Indeed. Indeed haalt die vacatures elke twee uur  bij ons op , waardoor vacature-informatie veel nauwkeuriger is in vergelijking tot de vacatures die zonder koppeling op de Indeed-website verschijnen. Wanneer een Indeed-bezoeker op de sollicitatielink klikt op de Indeed-website, dan wordt deze geleid naar de eigen vacaturepagina. Bij instellingen voor Indeed kan worden ingesteld op welke pagina de sollicitant uit moet komen. Hiervoor zijn eigen links in te stellen waarmee de URL opgebouwd kan worden.

Een extra optie bij deze module is Indeed-apply. Dit maakt het mogelijk om de sollicitant om met een Indeed-account direct te solliciteren. Inrichting daarvan vindt altijd plaats door onze mensen en in nauw overleg met de klant.

Eindbeoordeling manager portal inrichtbaar
De eindbeoordelingen, die zichtbaar zijn in de manager portal bij een voordracht wanneer je op de rode of groene duim klikt, zijn nu inrichtbaar. Je kunt in Beheer instellen of de eindbeoordeling getoond moet worden bij:

 • een positieve beoordeling (groene duim)
 • een negatieve beoordeling (rode duim)
 • bij beide beoordelingen

Koppelingen

AFAS-koppeling: aangenomen kandidaten versturen met adres in buitenland
Het is nu mogelijk om een aangenomen kandidaat met een woonadres in het buitenland via de koppeling naar AFAS te sturen. Hierbij verscheen eerder een foutmelding dat het adres niet herkend werd. Deze oplossing is beschikbaar bij de module Aannametraject.

Oplossingen

De volgende issues hebben we opgelost:

 • De merge items {gebruikersinformatie.gebruikersmobiel} en {gebruikersinformatie.gebruikerstelefoon} werden verkeerd gemerged en tonen nu weer het juiste telefoonnummer
 • Het merge item {ontvanger.emailadres} bij het standaarddocumenttype Jobalert  toont nu het correcte e-mailadres en niet meer de gebruikersnaam van de ontvanger.
 • Het merge item {vacaturenaam} bij het standaarddocumenttype Vacature wordt weer gevuld wanneer je dit merge item gebruikt in een standaarddocument gekoppeld aan het signaal Sluitingsdatum vacature.
 • Bij de module Anonimisering met data-update service krijgen kandidaten nu een duidelijke melding als zij al in het bezit zijn van een portal account. Hier kunnen kandidaten hun eigen gegevens inzien, wijzigen of aanvullen.
 • Bij de module Anonimisering heeft een medewerker niet meer de mogelijkheid om zijn medewerker portal account te anonimiseren.
 • Bij de module Anonimisering verschijnt er bij geanonimiseerde kandidaatdossiers geen melding meer dat er een match is met een ander kandidaatdossier. Deze dossiers kunnen niet meer worden samengevoegd.
 • Kandidaten die zichzelf anonimiseren via de kandidaat portal, beëindigen nu ook hun aanwezige jobalert inschrijvingen.
 • Vertalingen die ingevoerd zijn voor de velden bij advertentieteksten worden weer correct getoond.
 • Bij de module HTML-mail kon er bij een groepsgewijze actie onterecht een foutmelding optreden dat een e-mail te veel tekens bevatte. De controle op het aantal tekens is hiervoor aangepast.
 • Na een sollicitatie via een sollicitatieformulier van een kandidaat die in de applicatie al bestond als medewerker, ontstond een fout bij het openen van het betreffende kandidaatdossier. Deze foutieve verwerking hebben we aangepast.
 • Bij het gebruik van vreemde tekens zoals  Î’αÏÏαÏÎ¿Ï in documenten van kandidaten ontstond er een foutmelding. Deze tekens worden nu wel ondersteund.

Opmerkingen