Kandidaten

Inhoudsopgave

Kandidaat aanmaken

Een nieuwe kandidaat kun je op twee verschillende manieren aanmaken. Enerzijds via het actiemenu, anderzijds via het kandidatenscherm en de knop Nieuw.

Ongeacht welke route je volgt, wanneer je een nieuwe Kandidaat gaat aanmaken doorloop je een aantal stappen, hieronder beschreven.

Stap 1: Cv

Binnen Stap 1 krijg je de mogelijkheid om het cv van een kandidaat in te laden. Indien je gebruik maakt van de optionele module CV Parsing dan worden de gegevens automatisch uitgelezen en ingevuld bij Stap 2.

Stap 2: Kandidaat

Bij Stap 2 krijg je een aantal velden te zien die je kunt invullen. Welke velden verplicht zijn en getoond worden, is afhankelijk van de veld-instellingen van jouw bedrijf.

Eigenlijk voer je alle gegevens in bij deze stap, welke een kandidaat nodig heeft. Denk hierbij aan de personalia, de adresgegevens, de contactgegevens, de overige velden zoals een bron, de sociale profielen en eventuele vrije velden.

Alle informatie die je hier invoert is later aan te passen, wanneer je de kandidaat zou bewerken.

Stap 3: Inschrijving

Een kandidaat kan in de applicatie niet bestaan zonder een inschrijving. Bij stap 3 gaan we deze dan ook invoeren. Hier kun je informatie kwijt of het een open sollicitatie betreft, of een gerichte sollicitatie en daarmee ook op welke vacature via welke publicatie.

Naar boven

Kandidatenscherm

Het kandidatenscherm is het scherm dat alle gegevens van een kandidaat toont. Boven in de pagina zit een menu wat meescrolt over de pagina. Via de diverse onderdelen kun je snel over de pagina navigeren.

Kandidaat

Rechtsboven worden knoppen getoond waarmee je een nieuwe kandidaat kunt aanmaken, de huidige kunt bewerken, de weergave kunt wijzigen of de velden kunt aanpassen.

Het begint bovenaan met de personalia, adresgegevens, contactgegevens, in het kort, overige velden, sociale profielen, memo en vrije velden. Het merendeel van deze velden heb je in Stap 2 bij het aanmaken van een kandidaat ingevuld.

Inschrijvingen

Onder het kopje Inschrijvingen zie je alle sollicitaties van deze kandidaat.

Stappen

Hier zie je alle stappen die zijn gezet met deze kandidaat in de workflow.

Documenten

De documenten die gekoppeld zijn aan de kandidaat worden hier getoond en zijn hier te downloaden. Het toevoegen van documenten kan via de knop Nieuw.

Memo's

Soms wil je een notitie achterlaten bij een kandidaat, welke ook zichtbaar is voor je collega recruiters. Dat kun je doen door een memo toe te voegen.

Kenmerken van kandidaat

Heeft de kandidaat bepaalde opleidingen of werkervaringen welke van belang zijn voor rapportages of matching-strategieën? Dan kun je ze hier specifiek benoemen.

Contacten

Alle contacten die met de kandidaat hebben plaatsgevonden, worden in dit overzicht getoond. Ook kun je hier nieuwe contacten aanmaken.

Talentpools

Het kopje Talentpools geeft aan in welke talentpools de kandidaat aanwezig is. Via de knop Nieuw kun je de kandidaat aan een talentpool toevoegen.

Voordrachten

Wanneer de kandidaat is voorgedragen, dan zie dit onder het kopje voordrachten.

Mutaties

Veranderingen aan het kandidatenscherm worden hier getoond. Zowel de handmatige wijzigingen, maar bijvoorbeeld ook wanneer de kandidaat geanonimiseerd is met behulp van de optionele module: Anonimisering.

Naar boven

Kandidaten zoeken

Wanneer je op het tabblad Kandidaten klikt verschijnt een scherm waarin je kandidaten kunt opzoeken. Je kunt hier op diverse manieren definiëren waar je naar op zoek bent. Alle tekstvelden worden automatisch aangevuld wanneer je aan het typen bent. Ook kun je op het icoon achter het veld klikken om een lijst te tonen van alle mogelijke waardes, dat is handig als je niet meer weet wat de exacte benaming is geweest.