Match kandidaten op vacature

Snel een kandidaat matchen op jouw vacature? Dat doe je door

  1. in het actiemenu bij het vacaturedossier te klikken op Match kandidaten.  2. Vervolgens opent het tabblad 'Kandidaten zoeken'. Een aantal kenmerken van de vacature worden overgenomen en direct gematcht aan de huidige kandidaten in de database.

  3. Deze zoekopdracht verfijn je door de niet relevante onderdelen te verwijderen, zoals 'FULLTEXT' en dubbele waarden. Verwijder ze uit de zoekopdracht door op het icoontje met de rode cirkel met streepje te klikken. 
    Het zoekresultaat zal zich direct aanpassen aan de zoekopdracht in de grijze balk.

  4. Via het Match-icoon  zie je hoe goed een kandidaat past op de vacature. Wanneer de cursor op dit icoon wordt geplaatst, wordt getoond op welke criteria de match succesvol was.

De volgende stappen zijn optioneel

  1. Wanneer de beste kandidaat is gevonden voor de vacature kan direct een inschrijving worden aangemaakt vanuit het tabblad Vacatures zoeken. Klik op het pijltje  voor alle opties. 

  2. Kies de optie Inschrijven om de kandidaat direct in te schrijven op de geselecteerde vacature. De applicatie zal zo veel mogelijk informatie meenemen om de inschrijving snel af te ronden. 

  3. Vergeet niet om de kandidaat een bericht te sturen dat deze is ingeschreven op een vacature. Dit kan gedaan worden door een nieuw contact aan te maken. 

Wil je meer weten over de werking van het zoekscherm bekijk dan deze artikelen over

Opmerkingen