Header aanpassen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de 'Header' van de werkenbij website kunt aanpassen. Hierbij zullen onderstaande onderwerpen uitgelicht worden:
  • Kopafbeelding
  • Afbeelding vanaf PC
  • Afbeelding vanuit Mediabibliotheek
  • Headertekst
  • Wijzigingen opslaan

Wanneer je vanuit het onderdeel 'Weergave' op het submenu ‘Header’ klikt dan kom je terecht op een actie pagina waarop je een aantal aanpassingen kan doorvoeren die van invloed zijn op de Header (de bovenkant van de werkenbij website).  Deze pagina is verdeeld in twee onderdelen, te weten:

• Kopafbeelding
  • Koptekst

Kopafbeelding
Bij het onderdeel kopafbeelding is het mogelijk een afbeelding te uploaden en ervoor te zorgen dat deze afbeelding als Header getoond wordt op de werkenbij website.

Bij het onderdeel ‘Voorbeeld’ wordt getoond hoe de Header op de website er op dat moment uitziet.

Afbeelding vanaf PC
Wanneer je op de button ‘Bestand kiezen’ klikt, dan wordt er een pop-up getoond waarbij je de gewenste afbeelding van je computer kunt selecteren.

Wanneer je een geschikte afbeelding vanaf je computer hebt geselecteerd, dien je op de button ‘Uploaden’ te klikken om de afbeelding te uploaden binnen Wordpress.

Bij een grote afbeelding heb je de mogelijkheid om de afbeelding bij te snijden, zodat deze in de juiste afmetingen getoond kan worden in de header. Hiervoor kun je het lichte vlak wat over de afbeelding ligt over de foto bewegen.

Wanneer je de afbeelding hebt bijgesneden kun je de afbeelding opslaan via de button ‘Bijsnijden en publiceren’. Wanneer je de afbeelding niet wilt bijsnijden en opslaan in zijn oorspronkelijke afmetingen dan kun je op de button ‘Bijsnijden overslaan en publiceer afbeelding zoals hij nu is’ klikken om de afbeelding op te slaan.

In beide gevallen kom je terug in het submenu ‘Header’. Hier is nu een onderdeel toegevoegd waarbij de geüploade afbeelding wordt getoond en je de mogelijkheid hebt om deze afbeelding te verwijderen, indien deze niet meer getoond moet worden op de werkenbij website (zie onderstaand screenshot).

Bij het onderdeel ‘Geüploade afbeeldingen’ worden alle afbeeldingen die je ooit hebt geüpload als Kopafbeelding weergegeven. Je hebt vervolgens de mogelijkheid om te kiezen tussen deze afbeeldingen.

Afbeelding vanuit Mediabibliotheek
Naast het selecteren van een afbeelding vanaf je PC is het tevens mogelijk een afbeelding te selecteren vanuit de Mediabibliotheek (de plek waar alle geüploade afbeelding en video’s opgeslagen staan) en deze als Kopafbeelding te selecteren. Dit is mogelijk door op de button ‘Afbeelding selecteren’ te klikken. Middels de button ‘Bestand kiezen’ kun je een afbeelding selecteren vanaf een map van je computer.

Wanneer je vanaf de Mediabibliotheek een geschikte afbeelding selecteert dan wordt deze afbeelding uitgelicht bij het onderdeel ‘Bijlagedetails’. Wanneer je op de button ‘Instellen als kop’ klikt wordt de afbeelding geselecteerd als Kop. Vervolgens heb je ook hier de mogelijkheid om de foto, indien gewenst, bij te snijden en op te slaan.

Headertekst
Bij het onderdeel koptekst is het mogelijk de tekst die in de Header staat qua kleur aan te passen.

Bij het onderdeel ‘Koptekst’ kun je middels een vinkje aan of uit aangeven of de Koptekst en Kopafbeelding getoond moeten worden op de website.

Bij het onderdeel ‘Tekstkleur’ kun je middels een kleurenwaaier de gewenste kleur voor de Koptekst selecteren. Indien je een kleur selecteert, dan wordt deze kleur getoond bij het veld ‘Huidige kleur’.

Bij het onderdeel ‘Afmetingen’ kun je aangeven hoe de Koptekst en Kopafbeelding uitgelijnd dienen te worden op de werkenbij website. Bij ‘Headerinstellingen’ kun je aangeven hoe de afbeelding uitgelijnd moet worden.

Middels het onderstaande overzicht wordt weergegeven wat de opties doen indien deze geselecteerd en opgeslagen worden.

Optie

Toelichting

Cover

Bij deze optie wordt de geselecteerde afbeelding over de gehele breedte van de pagina’s getoond.

Auto

Bij deze optie wordt de foto uitgelijnd tot en met de breedte van de contentpagina’s.

Wijzigingen opslaan
Door onderaan op de pagina ‘Header’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken worden de doorgevoerde wijzigingen met betrekking tot de Kopafbeelding(en) en Koptekst opgeslagen.

Vervolgens wordt het onderdeel ‘Voorbeeld’ direct aangepast om aan te geven hoe de Header er, na de laatste wijzigingen, uitziet op de werkenbij website.