Fotoslider aanpassen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de fotoslider van de werkenbij website kunt aanpassen. Hierbij zullen onderstaande onderwerpen uitgelicht worden:

• Een nieuwe slide toevoegen
  • Publiceren
  • Slide settings
  • Overzicht van welke afbeeldingen zijn toegevoegd
  • Geselecteerde afbeelding bewerken of verwijderen

Wanneer je op het submenu ‘Slides klikt dan kom je terecht op een overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt welke afbeeldingen er momenteel in de fotoslider op de homepage van de werkenbij website zijn opgenomen.

Tevens kun je vanaf hier nieuwe afbeeldingen aan de fotoslider toevoegen en bestaande afbeeldingen wijzigen en/of verwijderen. In onderstaand screenshot staan de belangrijkste opties met een kleur gekaderd. Deze opties worden vervolgens verder toegelicht.

• Overzicht van welke afbeeldingen zijn toegevoegd aan de fotoslider (groene lijn)
  • Drop-down menu om geselecteerde afbeeldingen te kunnen bewerken of te verwijderen (rode lijn)
  • Een nieuwe slide toevoegen middels de button ‘Add new’ (blauwe lijn)

Een nieuwe slide toevoegen
Wanneer je op de button ‘Add new’ klikt wordt er een pagina getoond waarbij je de mogelijkheid hebt om een nieuwe afbeelding toe te voegen aan de fotoslider. In onderstaand screenshot staan de belangrijkste opties met een kleur gekaderd. Deze opties worden vervolgens verder toegelicht.

Kleur kader

Toelichting

Blauwe kader

De mogelijkheid om de nieuwe afbeelding een titel te geven via het veld ‘Voer hier de titel in’.

Groene kader

De mogelijkheid om tekst toe te voegen in de afbeelding via de ‘tekst editor’

Paarse kader

De mogelijkheid om de toegevoegde afbeelding te bekijken, te publiceren en nog extra opties toe te voegen via de onderdelen:

• Uitgelichte afbeelding
  • Publiceren
  • Slide settings

De afbeelding een titel geven
Door de afbeelding een titel te mee te geven (blauwe kader) kun je deze afbeelding bij het overzicht van de toevoegde afbeeldingen in de slider bij het onderdeel ‘Slides’ eenvoudig terug vinden. Tevens kan de tekst, indien gewenst, getoond worden in de afbeelding.

Tekst toevoegen aan de afbeelding
Wanneer je tekst in de afbeelding wilt toevoegen, dan kun je dit doen middels de tekst editor (groene kader). Deze tekst editor is voorzien van de bekende Word-opmaak, zoals het cursief en dikgedrukt maken en onder- en doorstrepen van tekst, opsommingtekens en het positioneren van tekst.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de weergave van het scherm aan te passen en te switchen tussen WYSIWYG (What You See Is What You Get) en tekst scherm.

Uitgelichte afbeelding
Wanneer je bij het onderdeel ‘Uitgelichte afbeelding’ op de link ‘Stel uitgelichte afbeelding in’ klikt dan wordt er een pop up scherm getoond en gevraagd welk bestand van je eigen computer je wilt uploaden of welke je wilt selecteren vanuit de Mediabibliotheek.

Afbeelding vanaf PC
Wanneer je op de button ‘Bestand kiezen’ klikt, wordt er een pop-up scherm getoond waarbij je de gewenste afbeelding van je computer kunt selecteren.

Wanneer je het gewenste bestand hebt gevonden en geselecteerd wordt deze geüpload binnen Wordpress. Vervolgens wordt de geselecteerde afbeelding getoond en kun je, middels de button ‘Stel uitgelichte afbeelding in’ de afbeelding toevoegen.

Afbeelding vanuit Mediabibliotheek
Naast het selecteren van een afbeelding vanaf je PC is het tevens mogelijk een afbeelding te selecteren vanuit de Mediabibliotheek (de plek waar alle geüploade afbeelding en video’s opgeslagen staan) en deze als afbeelding voor de fotoslider te selecteren. Dit is mogelijk door op de button ‘Mediabibliotheek’ te klikken.

Vervolgens kun je één van de gewenste afbeeldingen aanklikken, waardoor de geselecteerde afbeelding wordt getoond. Middels de button ‘Stel uitgelichte afbeelding in’ kun je de afbeelding toevoegen.

In beide gevallen wordt de geselecteerde afbeelding getoond bij het onderdeel ‘Uitgelichte afbeelding’.

Indien je de foto, bij nader inzien, toch niet geschikt genoeg vindt, kun je deze afbeelding eenvoudig verwijderen door op de link ‘Uitgelicht afbeelding verwijderen’ te klikken.

Publiceren
Nadat de gewenste afbeelding is geselecteerd heb je de mogelijkheid om deze direct te publiceren op de website, middels de button ‘Publiceren’.

Echter, je kunt ook via onderstaande toegelichte opties de afbeelding op een bepaalde manier tonen of aangeven dat de afbeelding vanaf een bepaalde datum op de website getoond mag worden.

Opties

Toelichting

Opslaan als concept

Door op de button ‘Opslaan als concept’ te klikken wordt de afbeelding als concept opgeslagen en nog niet gepubliceerd op de website.

Voorbeeld

Door op de button ‘Voorbeeld’ te klikken, wordt de afbeelding getoond binnen de website en kun je zien hoe deze in de foto slider verwerkt is.

Status

Deze optie geeft de status van de afbeelding weer. Door op de link ‘Bewerken’ te klikken kun je deze status aanpassen naar de gewenste status.

Zichtbaarheid

Deze optie geeft de zichtbaarheid van de afbeelding weer. Door op de link ‘Bewerken’ te klikken kun je deze zichtbaarheid aanpassen naar de gewenste (on)zichtbaarheid.

Publiceren

Deze optie geeft je de mogelijkheid om de afbeelding direct te publiceren of een exacte datum en tijd op te geven wanneer de afbeelding getoond mag worden op de website (bijvoorbeeld bij de start van een campagne).

Tot slot heb je hier de mogelijkheid om de afbeelding te verwijderen uit de fotoslider door op de link ‘Naar de prullenbak verplaatsen’ te klikken. Je komt vervolgens terug op de overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt welke afbeeldingen er momenteel in de fotoslider op de homepage van de werkenbij website zijn opgenomen.

Slide settings
Je kunt voordat je de afbeelding gaat publiceren of nadat je de afbeelding hebt gepubliceerd een aantal extra’s toevoegen aan de afbeelding via het onderdeel ‘Slide settings’.

In onderstaand overzicht staan de extra mogelijkheden toegelicht.

Extra mogelijkheden

Toelichting

Link

Via deze mogelijkheid kun je, middels een drop down menu, aangeven naar welke bestaande pagina van de werkenbij site de afbeelding moet doorverwijzen. Zo kun je bijvoorbeeld een foto een medewerker tonen en vanuit deze foto direct doorverwijzen naar de specifieke medewerkers pagina.

Page

Via deze mogelijkheid kun je aangeven op welke bestaande pagina van de werkenbij website de afbeelding/foto slider getoond moet worden. Dit is in meest voorkomende gevallen de pagina ‘Home’.

Background Color

Via deze mogelijkheid kun je, middels een kleurenwaaier, aangeven welke kleur de achtergrond van de afbeelding dient te hebben.

Text Color

Via deze mogelijkheid kun je, middels een kleurenwaaier, aangeven welke kleur de tekst binnen de afbeelding dient te hebben.

Text Position

Via deze mogelijkheid kun je, middels een drop down menu, aangeven welke positie de tekst binnen de afbeelding dient te hebben. Je kunt hierbij kiezen tussen ‘links’ of ‘rechts’.

Zoals aangegeven in bovenstaand overzicht heb je bij de mogelijkheden ‘Background Color’ en ‘Text Color’ de mogelijkheid om middels een kleurenwaaier een kleur te selecteren. Het betreft hier onderstaande kleurenwaaier.

Je kan de kleurcode (indien je deze weet) zelf invoeren (bijvoorbeeld #62879e) of een kleur selecteren via de kleurenwaaier.

Wanneer je de kleurcode niet weet en zelf een kleur selecteert in de kleurwaaier dan wordt de bijbehorende kleurcode getoond.

Overzicht van welke afbeeldingen zijn toegevoegd
Wanneer je alle gewenste instellingen omtrent de afbeelding hebt doorgevoerd en op de button ‘Publiceren’ klikt wordt de afbeelding toegevoegd aan de foto slider op (de homepage) van de werkenbij website.

Bij het onderdeel ‘Publiceren’ zal de status ‘Concept’ automatisch aangepast worden naar ‘Gepubliceerd’. Tevens is de button ‘Publiceren’ automatisch aangepast naar ‘Bijwerken’

Door op het submenu ‘Slides’ te klikken in het linkermenu kom je vervolgens weer op de overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt welke afbeeldingen er momenteel in de fotoslider op de homepage van de werkenbij website zijn opgenomen. Hier is vanaf nu ook de laatste geplaatste afbeelding te zien.

Geselecteerde afbeeldingen bewerken of verwijderen
Je kunt vanuit de overzichts- en actie pagina de afbeelding(en) bewerken en/of verwijderen. Dit kun je doen door de afbeelding aan te klikken (waardoor je op de specifieke pagina van de afbeelding terecht komt) of door een vinkje achter de titel van de afbeelding te plaatsen en vanuit het onderdeel ‘Acties’ een keuze te maken (zie screenshot op de volgende pagina).

In onderstaand overzicht staan de keuzemogelijkheden verder toegelicht.

Keuzemogelijkheden

Toelichting

Bewerken

Door op de keuzemogelijkheid ‘Bewerken’ te klikken kom je op de specifieke pagina van de afbeelding(en) terecht waardoor je de afbeelding(en) kunt bewerken. Door op de button ‘Uitvoeren’ te klikken wordt de actie uitgevoerd.

Naar de prullenbak verplaatsen

Door op de keuzemogelijkheid ‘Verwijderen’ te klikken wordt/worden de geselecteerde afbeelding(en) direct verwijderd uit de foto slider. Deze zullen hierdoor direct verwijderd worden van de werkenbij website. Door op de button ‘Uitvoeren’ te klikken wordt de actie uitgevoerd.