Single Sign-on (SSO)

Single Sign-on (afgekort SSO) stelt jou als gebruiker in staat om éénmalig in te loggen waarna vervolgens automatisch toegang wordt gegeven tot meerdere applicaties in jouw netwerk.
 
Bullhorn biedt ook SSO aan. Dit betekent dat wanneer je bent ingelogd op je eigen bedrijfsnetwerk, je direct ook bent aangemeld bij de Fast Forward applicatie van Bullhorn. Beide accounts zijn met SSO aan elkaar gekoppeld. Door op de snelkoppeling te klikken op je bureaublad kun je meteen, zonder eerst in te moeten loggen, aan de slag in Fast Forward. Maak je geen gebruik van de snelkoppeling? Je kunt ook de URL klantnaam.app.connexys.nl invoeren en je komt direct uit in de Fast Forward applicatie.

Diverse mogelijkheden
SSO is op vele manieren toe te passen. In het voorbeeld hierboven wordt er gecommuniceerd met het bedrijfsnetwerk. Uiteraard zijn er ook andere manieren beschikbaar. In totaal ondersteunt Bullhorn 30+ verschillende certificaten voor SSO.
 
Voordelen
Als gebruiker hoef je niet meer in te loggen met je Fast Forward inlognaam en wachtwoord. Dit is prettig wanneer je dagelijks werkt met verschillende softwareprogramma’s waarbij je ook moet inloggen. SSO bespaart daarmee tijd en verhoogt de effectiviteit. Daarnaast voorkomt SSO dat je, bijvoorbeeld na een vakantie, opnieuw je wachtwoord moet opvragen. 
 
Veiligheid 
Bullhorn maakt goede afspraken over de veiligheid in samenwerking met de systeembeheerder en/of ict-afdeling. Jouw organisatie geeft door aan Bullhorn/Fast Forward dat er is ingelogd op het interne netwerk. Hierdoor kan er direct worden ingelogd in Fast Forward. Wij krijgen dus in geen enkel geval toegang tot het bedrijfsnetwerk. Verder zijn de gebruikte technieken vergelijkbaar met de techniek die ook gebruikt wordt voor internetbankieren.
 
SSO aanvragen?
Je kunt SSO aanvragen bij jouw accountmanager of door een aanvraag in te dienen via Customer Support (010 49 80 988). Er wordt een inventarisatie gedaan en gekeken naar de mogelijkheden. Dit laatste gebeurt altijd in samenwerking met de systeembeheerder(s) van jouw organisatie en de technische consultants van Bullhorn. Op basis daarvan wordt er een offerte opgemaakt.
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen