Vacature uitzetten bij een extern bureau

Het uitzetten van een vacature bij een extern bureau of preferred supplier kan volledig vanuit FastForward geregeld worden. De kandidaten die het bureau aanlevert worden ook direct opgenomen in FastForward en getoond bij de juiste vacature. Er zijn meerdere gradaties van de leveranciersmodule binnen FastForward, maar bij elke gradatie is het uitzetten van de vacatures exact hetzelfde.

Let op! Het uitzetten van vacatures bij externe bureaus kan alleen met een externbureauformulier. Dit formulier moet worden geactiveerd op aanvraag of tijdens implementatie gebouwd zijn. Weet je niet zeker of je het formulier hebt? Stuur een e-mail naar support@connexys.com en wij zoeken het voor je uit.

Uitzetten van een vacature werkt bijna hetzelfde als het publiceren van een vacature. Hieronder staan de stappen omschreven:

1. Selecteer de vacature die aan de externe bureaus aangeleverd moet worden.

2. Het starten van het 'publiceren' aan een extern bureau kan op 2 manieren.

2.1. Vanuit het vacaturedossier, via het actiemenu aan de linkerkant zit de optie 'Vacature publiceren'

2.2. Vanuit de sectie 'Advertenties' in het vacaturedossier door te klikken op 'Nieuw'.

Zodra je klikt op een van de opties om de vacature te publiceren, mag er gekozen worden waar de vacature gepubliceerd moet worden. Er worden vier opties getoond.

3. Selecteer optie 2 'Publiceren naar Extern bureau'.

4. Selecteer de juiste externe bureaus voor deze vacature.

5. Vul eventueel in voor welke datum de bureaus de kandidaten aangeleverd moeten hebben.

6. Vul eventueel in hoeveel kandidaten er maximaal aangedragen mogen worden door 1 bureau.

7. Kies voor 'Opslaan en communiceren'.

8. Kies een passend bericht dat verstuurd kan worden naar alle externe bureaus. Controleer of de link ook aanwezig is in het bericht om de kandidaten aan te leveren.

9 Klik op 'Opslaan en verzenden' bij 1 bureau of 'Groepsgewijze actie uitvoeren' bij meerdere bureaus.

10. De e-mail wordt nu verstuurd naar de geselecteerde externe bureaus.

Veel voorkomende vragen

Vraag: Er worden geen leveranciers getoond in mijn lijstje.

Antwoord: Controleer of er organisaties en contactpersonen aanwezig zijn in FastForward van het type 'Extern bureau'. Dit kan via uitgebreid zoeken in de tabbladen Organisaties en Contactpersonen. Het is ook mogelijk dat alle externe bureaus al zijn ingezet voor de vacature. Dit is te controleren bij de advertenties van de vacature.

Vraag: Het externe bureau is het linkje om de kandidaten aan te leveren weer eens kwijt..

Antwoord: Bij het advertentie-overzicht in het vacaturedossier staat de knop 'Opnieuw e-mailen' beschikbaar bij elk extern bureau. Hiermee verstuur je hetzelfde mailtje nog een keer.

Vraag: Kan een bureau bestaande kandidaten aandragen?

Antwoord: Nee, kandidaten die in FastForward staan kunnen niet opnieuw worden aangedragen. Wil je toch dat kandidaten die langere periode in FastForward staan weer aangedragen kunnen worden, zorg dan dat deze kandidaten worden geanonimiseerd.