Vacature invoeren

In Fast Forward draait het erg veel om vacatures. Medewerkers en kandidaten kunnen reageren op de vacatures gepubliceerd vanuit Connexys. Het invoeren van een vacature is daarom een zorgvuldige klus. 

Het invoeren van een vacature kan op twee plekken binnen de applicatie worden opgestart, door te klikken op het actiemenu aan de linkerzijde (zie 1) of vanuit het tabblad ´Vacatures´ door te klikken op nieuw (zie 2).

Het invoeren van een vacature verloopt in drie stappen: 

Stap 1: algemene gegevens

Bij de eerste stap voer je een aantal algemene gegevens in, zoals de basisgegevens, de statusinformatie, het profiel, de eisen van de kandidaat en overige gegevens. Verplichte velden herken je aan het sterretje en met de dropdowns, autosuggest functie kun je gegevens snel invoeren.

De lijstjes van de dropdownmenu's kunnen door de beheerder van jouw organisatie worden aangemaakt en aangepast. De beheerder kan verder zelf bepalen welke velden verplicht zijn.

Bij het publiceren van de vacature naar jobboards is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie op te voeren. Dit maakt de vacature beter vindbaar. 

Stap 2: de Advertentietekst

In stap 2 wordt de advertentietekst geschreven. Dit zal ook de tekst zijn die de kandidaat te zien krijgt wanneer hij / zij de vacature gevonden heeft. In de invoervelden kan je de advertentietekst opvoeren en bewerken met de editor. Zo kan de tekst voorzien worden van een link, dik gedrukte tekst of een underline toevoegen. 

Tip: Indien een tekst wordt aangeleverd in een Word-bestand kan het voorkomen dat de tekst niet juist wordt weergegeven op de site. Om dit te voorkomen is de teksteditor voorzien van een speciale knop. Deze knop verwijderd de 'verborgen' opmaak van de teksten uit Word en zorgt voor een platte tekst en correcte weergave van de advertentietekst op de websites. Deze knop, de tiende op de rij, ziet er zo uit: 

De functie achter de invoervelden voor de advertentietekst zijn als volgt: 

Naam Je kunt hier de naam opgeven van de advertentietekst. Het geeft je de mogelijkheid om de diverse teksten van dezelfde taal uit elkaar te houden. 
Taal Hier geef je op in welke taal de tekst geschreven is. Een vacature kan meerdere advertentieteksten hebben in verschillende talen. 
Weergave functie Hier mag een alternatieve functienaam ingevoerd worden. Deze functienaam wordt weergegeven op de eigen site of jobboard. 
Weergave organisatie Hier mag een alternatieve naam voor de organisatie opgevoerd worden. Soms zijn organisaties beter bekend onder een andere naam. Dit kan de vindbaarheid verhogen.
Ondertitel De ondertitel wordt altijd getoond onder de weergave functie. Je kunt hier bijvoorbeeld een wervende zin invoeren
Bedrijfsinformatie Korte informatie over het bedrijf
Functieomschrijving Korte informatie over de inhoud van de functie
Functie-eisen Korte informatie over de functie-eisen
Arbeidsvoorwaarden Korte informatie over de arbeidsvoorwaarden
Contactinformatie Geef hier op wie er gebeld mag worden bij vragen over de vacature. Dit veld kan automatisch gevuld worden, wanneer de recruiter of hiringmanager zijn / haar contactgegevens ingevuld heeft in het contactpersoondossier. (Lees hier meer daarover)

Stap 3: De goedkeuring en controle

In deze laatste stap worden alle velden van de vacature nog een keer getoond in een goed leesbaar overzicht. Dit geeft de mogelijkheid om de vacature goed te controleren voordat de vacature gepubliceerd wordt.  

Goedkeuren

In het veld 'Goedgekeurd' wordt aangegeven of de vacature goedgekeurd is. Alleen goedgekeurde advertentieteksten worden getoond op de eigen site of jobboard. Niet goedgekeurde teksten, en dus ook vacatures, worden wel opgeslagen, maar mogen niet gepubliceerd worden. 

Het is mogelijk dat je geen rechten hebt om de tekst direct goed te keuren. Via de knop 'Opslaan en afronden' mag de vacature opgeslagen worden. 

Zodra je op 'Opslaan en afronden' klikt wordt de vacature opgeslagen in Fast Forward. Hiermee is het invoeren van de vacature afgerond. Door op de knop 'Vorige' te klikken kunnen nog aanpassingen in de vacature worden gedaan. 

De vacature is nu ingevoerd in Fast Forward. Het is nu tijd om: 

Opmerkingen

 • Avatar
  Verhoeven, (Marjolijn) M.A.C.

  Is het mogelijk om in het advertentiescherm bij de knop goedkeuren gelijk de gelegenheid te creëren om de hiring manager een e-mail te sturen met het verzoek de tekst goed te keuren?

 • Avatar
  Jan Broekhuizen

  Hallo Marjolijn,

  Dat is een mooie toevoeging aan de applicatie.

  Deze functionaliteit is nu aanwezig in de vorm van 'Vacature doorsturen'. Niet iedere gebruiker stuurt direct de advertentieteksten door naar de manager om de tekst goed te keuren.

  In sommige situaties is de manager zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de tekst via de vacaturekaart. In deze gevallen zal de recruiter de goedkeuring doen.

  Hopelijk kan de functionaliteit 'Vacature doorsturen' jou helpen bij het goedkeuringsproces met de manager. Eventueel kan de module 'Goedkeuring Vacature' je helpen. Meer info hierover is hier te vinden: https://support.connexys.nl/hc/nl/articles/203760236-Vacature-goedkeuren

  Vriendelijke groet,

  Jan ~ Service Specialist

 • Avatar
  Dennis Lammers

  Beste Jan,

  Is het ook mogelijk om een standaard stuk tekst op te nemen? Bijvoorbeeld bij de organisatieomschrijving? Daar plaatsen wij namelijk altijd algemene tekst over het Radboudumc.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Vriendelijke groet,

  Elke van Rens
  Team Arbeidsmarkt
  Jobs@radboudumc.nl
  T (024) 309 21 97

  Radboud universitair medisch centrum
  Human Resources
  Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen (huispost 351)
  Gerard van Swietenlaan 4 (route 6)
  www.radboudumc.nl

  Aanwezig maandag tot en met donderdag

 • Avatar
  Voermans, (Tessa) T.

  Goedemiddag,

  Is het ook mogelijk om de tekst in de vacature later aan te passen?

  Alvast bedankt.

  Kind regards / Vriendelijke groeten / Venlig hilsen / Cordialement

  Tessa Voermans - Destinations Services Rotterdam - Logistics

  Visiting address
  Bahialaan 2,
  Rotterdam
  Holland
  p +31 10 280 2140
  f +31 10 280 2140 Postal Address
  PO Box 1439, 3000 BK Rotterdam
  The Netherlands

 • Avatar
  Richard de Witt

  Hoi Tessa,

  Je vraag kan twee kanten op;

  Enerzijds kun je vacatures aanmaken, zonder een tekst en later de tekst aanpassen. De vacature kan niet gepubliceerd worden zolang er geen tekst is.

  Anderzijds kun je de tekst ook gelijk aanmaken en later aanpassen. Let er dan wel op dat de publicaties niet automatisch worden bijgewerkt met de nieuwe tekst.

  Groeten,
  Richard

 • Avatar
  Verhoeven, (Marjolijn) M.A.C.

  Is er al een antwoord gegeven op de vraag van Elke over het invoeren van standaard teksten? Wil ik ook graag weten.

 • Avatar
  Maarten Geul

  Hoi Marjolijn,

  Een advertentietekst kan automatisch gevuld worden. Je kunt het volgende artikel raadplegen voor meer informatie:
  https://support.connexys.nl/hc/nl/articles/206614368-Automatisch-vullen-van-een-advertentietekst

  Let op: Je zal dus wel eerst per functie, organisatie-onderdeel e.d. de tekst moeten invullen.

  Vriendelijke groet,
  Maarten Geul

 • Avatar
  Verhoeven, (Marjolijn) M.A.C.

  Hoi Maarten,

  Bedankt voor je snelle reactie! Behoorlijke klus, maar ik ga zeker aan de slag met het artikel.

  Gr. Marjolijn