Vacature invoeren

In Fast Forward draait het erg veel om vacatures. Medewerkers en kandidaten kunnen reageren op de vacatures gepubliceerd vanuit Connexys. Het invoeren van een vacature is daarom een zorgvuldige klus. 

Het invoeren van een vacature kan op twee plekken binnen de applicatie worden opgestart, door te klikken op het actiemenu aan de linkerzijde (zie 1) of vanuit het tabblad ´Vacatures´ door te klikken op nieuw (zie 2).

Het invoeren van een vacature verloopt in drie stappen: 

Stap 1: algemene gegevens

Bij de eerste stap voer je een aantal algemene gegevens in, zoals de basisgegevens, de statusinformatie, het profiel, de eisen van de kandidaat en overige gegevens. Verplichte velden herken je aan het sterretje en met de dropdowns, autosuggest functie kun je gegevens snel invoeren.

De lijstjes van de dropdownmenu's kunnen door de beheerder van jouw organisatie worden aangemaakt en aangepast. De beheerder kan verder zelf bepalen welke velden verplicht zijn.

Bij het publiceren van de vacature naar jobboards is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie op te voeren. Dit maakt de vacature beter vindbaar. 

Stap 2: de Advertentietekst

In stap 2 wordt de advertentietekst geschreven. Dit zal ook de tekst zijn die de kandidaat te zien krijgt wanneer hij / zij de vacature gevonden heeft. In de invoervelden kan je de advertentietekst opvoeren en bewerken met de editor. Zo kan de tekst voorzien worden van een link, dik gedrukte tekst of een underline toevoegen. 

Tip: Indien een tekst wordt aangeleverd in een Word-bestand kan het voorkomen dat de tekst niet juist wordt weergegeven op de site. Om dit te voorkomen is de teksteditor voorzien van een speciale knop. Deze knop verwijderd de 'verborgen' opmaak van de teksten uit Word en zorgt voor een platte tekst en correcte weergave van de advertentietekst op de websites. Deze knop, de tiende op de rij, ziet er zo uit: 

De functie achter de invoervelden voor de advertentietekst zijn als volgt: 

Naam Je kunt hier de naam opgeven van de advertentietekst. Het geeft je de mogelijkheid om de diverse teksten van dezelfde taal uit elkaar te houden. 
Taal Hier geef je op in welke taal de tekst geschreven is. Een vacature kan meerdere advertentieteksten hebben in verschillende talen. 
Weergave functie Hier mag een alternatieve functienaam ingevoerd worden. Deze functienaam wordt weergegeven op de eigen site of jobboard. 
Weergave organisatie Hier mag een alternatieve naam voor de organisatie opgevoerd worden. Soms zijn organisaties beter bekend onder een andere naam. Dit kan de vindbaarheid verhogen.
Ondertitel De ondertitel wordt altijd getoond onder de weergave functie. Je kunt hier bijvoorbeeld een wervende zin invoeren
Bedrijfsinformatie Korte informatie over het bedrijf
Functieomschrijving Korte informatie over de inhoud van de functie
Functie-eisen Korte informatie over de functie-eisen
Arbeidsvoorwaarden Korte informatie over de arbeidsvoorwaarden
Contactinformatie Geef hier op wie er gebeld mag worden bij vragen over de vacature. Dit veld kan automatisch gevuld worden, wanneer de recruiter of hiringmanager zijn / haar contactgegevens ingevuld heeft in het contactpersoondossier. (Lees hier meer daarover)

Stap 3: De goedkeuring en controle

In deze laatste stap worden alle velden van de vacature nog een keer getoond in een goed leesbaar overzicht. Dit geeft de mogelijkheid om de vacature goed te controleren voordat de vacature gepubliceerd wordt.  

Goedkeuren

In het veld 'Goedgekeurd' wordt aangegeven of de vacature goedgekeurd is. Alleen goedgekeurde advertentieteksten worden getoond op de eigen site of jobboard. Niet goedgekeurde teksten, en dus ook vacatures, worden wel opgeslagen, maar mogen niet gepubliceerd worden. 

Het is mogelijk dat je geen rechten hebt om de tekst direct goed te keuren. Via de knop 'Opslaan en afronden' mag de vacature opgeslagen worden. 

Zodra je op 'Opslaan en afronden' klikt wordt de vacature opgeslagen in Fast Forward. Hiermee is het invoeren van de vacature afgerond. Door op de knop 'Vorige' te klikken kunnen nog aanpassingen in de vacature worden gedaan. 

De vacature is nu ingevoerd in Fast Forward. Het is nu tijd om: