Vacature publiceren op jobboards

In de meeste situaties wordt het publiceren van een vacature op de externe websites pas gedaan nadat de medewerkers hebben kunnen reageren. Dit artikel legt uit hoe een vacature op de vacaturesites, ook wel jobboards genoemd in FastForward, geplaatst kunnen worden.

Let op! Er wordt vanuit gegaan dat er een koppeling ligt met een jobboard of multiposter om vacatures te plaatsen. Mocht je twijfelen, neem dan contact met ons op.

Wanneer de vacature klaar is om gepubliceerd te worden op een jobboard kan dit vanuit twee plekken in FastForward:

 1. Vanuit het vacaturedossier, via het actiemenu aan de linkerkant zit de optie Vacature publiceren
 2. Vanuit de sectie Advertenties in het vacaturedossier door te klikken op Nieuw.

Zodra je klikt op een van de opties om de vacature te publiceren, mag er gekozen worden waar de vacature gepubliceerd moet worden. Er worden vier opties getoond. 

Publiceren Eigen site Hiermee publiceer je vacatures naar de eigen site of intranet pagina's.
Publiceren naar Extern Bureau

De vacature wordt doorgestuurd naar de te selecteren externe bureau's. Let op: Hiervoor moet wel een leveranciers contactpersoon aanwezig zijn in de applicatie. 

Publiceren naar gekoppelde jobboards Hier kunnen vacatures gepubliceerd worden naar jobboards waarmee een koppeling is gemaakt. Dit gebeurt middels Multiposters zoals Mimir en Knollenstein.
 Overige publicaties Dit optie is vooral bedoeld voor het registreren van niet digitale uitingen zoals posters in de gang, publicaties in kranten of toch die sociale tweet of facebook post. 

In dit artikel publiceren we de vacature naar de gekoppelde jobboards.

 1. Selecteer optie 3: Publiceren naar gekoppelde jobboards.
 2. De applicatie zoekt contact met de gekoppelde jobboards om de contracten te controleren. Dit wordt ook in beeld getoond. Indien er geen geldige contracten meer zijn zal de applicatie dit melden.
 3. Kies uit het lijstje van publicaties de gewenste jobboards. Er mogen meerdere publicaties tegelijkertijd gekozen worden.
 4. Vul eventueel een gewenste einddatum in.
  Let op! Het jobboard kan deze einddatum aanpassen. Vaak wordt een plaatsingstermijn van 60 of 90 dagen gehanteerd. Ligt de einddatum daarbuiten, dan wordt de datum aangepast.
 5. Klik op Opslaan. De applicatie controleert direct of alle velden correct ingevuld zijn.
 6. Sommige jobboards willen meer informatie over de vacature hebben voordat deze geplaatst kan worden. Deze plaatsingscriteria worden direct uitgevraagd.
  Let op! Indien de aanvullende informatie velden niet worden ingevuld wordt in de meeste gevallen de vacature niet geplaatst.
  De aanvullende informatie wordt uitgevraagd om de vacature beter vindbaar te maken. Vul deze velden dus precies in om jouw doelgroep goed te bepalen.
 7. Druk op Opslaan zodra alle informatievelden ingevuld zijn. De vacature wordt nu geplaatst op de geselecteerde jobboards.

Gerelateerd artikel

Opmerkingen