Vacature publiceren op de eigen website

Om kandidaten en medewerkers de gelegenheid te geven om te reageren op de vacature, moet de vacature gepubliceerd worden. Hierdoor wordt de vacature zichtbaar en mag er op gereageerd worden. 

Let op! Voordat een vacature gepubliceerd mag worden, moet de advertentietekst goedgekeurd zijn. 

Wanneer alles goedgekeurd is en de vacature mag bekend worden, kan de vacature gepubliceerd worden. Dit kan vanuit twee plekken in FastForward:

  1. Vanuit het vacaturedossier, in het actiemenu aan de linkerkant vind je de optie Vacature publiceren
  2. Vanuit de sectie Advertenties in het vacaturedossier door te klikken op Nieuw.

Zodra je klikt op een van de opties om de vacature te publiceren, mag er gekozen worden waar de vacature gepubliceerd moet worden. Er worden vier opties getoond. 

Publiceren Eigen site Hiermee publiceer je vacatures naar de eigen site of intranet pagina's.
Publiceren naar Extern Bureau

De vacature wordt doorgestuurd naar de te selecteren externe bureau's. Let op: Hiervoor moet wel een leveranciers contactpersoon aanwezig zijn in de applicatie. 

Publiceren naar gekoppelde jobboards Hier kunnen vacatures gepubliceerd worden naar jobboards waarmee een koppeling is gemaakt. Dit gebeurt middels Multiposters zoals Mimir en Knollenstein.
Overige publicaties Dit optie is vooral bedoeld voor het registreren van niet digitale uitingen zoals posters in de gang, publicaties in kranten of toch die sociale tweet of facebook post. 

In dit artikel wordt de eerste optie verder behandeld. De overige opties zijn aanklikbaar en worden in een apart artikel uitgelegd.

  1. Kies de optie Publiceer naar eigen site
  2. In het keuze menu dat nu verschijnt mogen meerdere eigen sites of intranet pagina's worden geselecteerd. Op deze wijze kan een vacature heel snel online geplaatst worden op alle eigen sites.
  3. Indien gewenst kan er een einddatum ingevuld worden. De vacature zal dan offline gaan zodra deze datum bereikt is.
  4. Zodra alles is ingevuld, kies Opslaan en de vacature wordt gepubliceerd.

Wanneer de vacature zichtbaar is op de website(s), is afhankelijk van diverse factoren. Wordt de site onderhouden door een externe webbouwer, vraag dan na hoe vaak per dag de nieuwe vacatures geplaatst worden. Dit kan iedere tien minuten, één keer per uur of heel soms ook slechts één keer per dag zijn.

De vacature is nu gepubliceerd op de eigen site. Moet de vacature:

Opmerkingen