Afwijzen

Kandidaat afwijzen

Wanneer een kandidaat niet voldoet aan de eisen van de functie of het net niet geworden is, kan deze kandidaat afgewezen worden. Door de afwijzing worden kandidaten op de hoogte gebracht dat zij niet in aanmerking komen voor de functie, en wordt de kandidaat niet langer getoond in de workflow. 

Invoeren van een afwijzing

Het invoeren van een afwijzing mag op verschillende plekken in de applicatie. Alle startpunten resulteren in hetzelfde afwijzingsscherm. Voor het invoeren van een afwijzing starten wij in de workflow.

 1. Kies de kandidaat die afgewezen moet worden en selecteer bij deze kandidaat Stap zetten in het workflow-overzicht.
 2. Kies de optie Afwijzen.
 3. De applicatie toont een aantal velden om de afwijzing af te ronden:

  Datum: In dit veld mag de datum waarop de kandidaat afgewezen ingevuld worden. De applicatie selecteert automatisch de datum van vandaag. Is de kandidaat eerder afgewezen, dan kan de datum gewijzigd worden. 
  Reden: De reden geeft aan waarom de kandidaat is afgewezen. Deze informatie kan gebruikt worden om de afwijsbrief persoonlijker te maken. Tevens wordt bijgehouden in de rapportages hoeveel kandidaten met welke reden zijn afgewezen. 
  Memo: Extra informatie over de afwijzing van de kandidaat mag in het memo veld worden geplaatst. Dit wordt niet gebruikt bij het communiceren met de kandidaat.
 4. Kies Opslaan en communiceren. Selecteer in het communicatiescherm het juiste standaarddocument en HTML-profiel. Vaak zijn er standaarddocumenten klaargezet om te gebruiken.
 5. Kies Versturen. De afwijzing is klaar en de procedure is voor deze kandidaat afgerond.

Opmerkingen