Kandidaat afwijzen

Wanneer een kandidaat niet voldoet aan de eisen van de functie of het net niet geworden is, kan deze kandidaat afgewezen worden. Door de afwijzing wordt de kandidaat op de hoogte gebracht dat hij/zij niet in aanmerking komt voor de functie en wordt de kandidaat niet langer getoond in de workflow.

Invoeren van een afwijzing

Het invoeren van een afwijzing mag op verschillende plekken in de applicatie. Alle startpunten resulteren in hetzelfde afwijzingsscherm. Voor het invoeren van een afwijzing starten wij in de workflow.

1: Kies een kandidaat die afgewezen moet worden. Klik bij deze kandidaat op de knop 'Stap zetten' in het workflow overzicht.

2: Kies de optie 'Afwijzen'

3: De applicatie toont een aantal velden om de afwijzing af te ronden.

Datum
In dit veld mag de datum waarop de kandidaat afgewezen ingevuld worden. De applicatie selecteert automatisch de datum van vandaag. Is de kandidaat eerder afgewezen, dan kan de datum gewijzigd worden.

Reden
De reden geeft aan waarom de kandidaat is afgewezen. Deze informatie kan gebruikt worden om de afwijsbrief persoonlijker te maken. Tevens wordt bijgehouden in de rapportages hoeveel kandidaten met welke reden zijn afgewezen.

Memo
Extra informatie over de afwijzing van de kandidaat mag in het memo veld worden geplaatst. Dit wordt niet gebruikt bij het communiceren met de kandidaat.

4: Klik op 'Opslaan en communiceren'. Kies in het communicatiescherm het juiste standaarddocument en HTML profiel. Vaak zijn er standaarddocumenten klaar gezet om te gebruiken.

5: Klik op 'Versturen'. De afwijzing is klaar en de procedure is voor deze kandidaat afgerond.