Voordrachtenscherm

Als ontvanger van een voordracht krijg je toegang tot het voordrachtenscherm. Met het voordrachtenscherm kan eenvoudig een antwoord gegeven worden op de voorgedragen kandidaten. Informatie die je nodig hebt om de voordracht te kunnen beantwoorden is aanwezig in het voordrachtenscherm. Je kunt hierbij denken aan het C.V en de motivatiebrief.

Zoeken naar een voordracht

Soms ontvang je meer dan 1 voordracht en is het lastig om de juiste voordracht te vinden. Om deze reden is het voordrachtenscherm uitgerust met meerdere zoekfilters. De verschillende zoekfilters kunnen samen en apart ingezet worden om de juiste kandidaten te vinden.Datum voordracht
Weet je de datum van de voordracht? Dan kan het zoekfilter 'Datum voordracht' alle voordrachten van die datum voor je sorteren.

Groepsgewijze voordracht van
Bedoeld om groepen voordrachten te vinden en beantwoorden. Heel vaak komen voordrachten in groepen omdat een vacature ineens veel reacties krijgt. Gebruik dit filter om de juiste groep van voordrachten te vinden.

Antwoord terug voor
Vaak vraagt de recruiter of P&O'er om de voordrachten voor een bepaalde datum te beantwoorden. Wil je weten of er nog voordrachten staan die snel beantwoord moeten worden? Gebruik het zoekfilter Antwoord terug voor. Het zoekfilter kijkt per dag welke voordrachten beantwoord moeten worden.

Voorgedragen door
Soms ben je op zoek naar de voordracht van die ene recruiter. 'Voorgedragen door' vindt alle voordrachten van 1 specifieke persoon. Vaak handig in combinatie met 'Antwoord terug voor'.

Kandidaat
Je weet de naam van de kandidaat, maar kan de voordracht niet vinden. Het filter 'kandidaat' biedt de mogelijkheid om 1 kandidaat te vinden en alle bijbehorende voordrachten te tonen.

Status voordracht
Standaard staat dit filter op 'Onbeantwoord' om niet beantwoorde voordrachten te tonen. Het filter kent ook de optie 'Beantwoord' om reeds beantwoorde voordrachten terug te lezen.

Vacature
Bijzonder handig wanneer je meerdere vacatures hebt en per vacature alle kandidaten wil beoordelen. Het filter laat alleen vacatures zien die voorkomen in de voordrachten.
Let op! Er staan nooit open sollicitaties tussen! Die zijn niet verbonden aan een vacature.

Reactie
Je bent op zoek naar een kandidaat waarvan de voordracht al beantwoord is en je weet alleen nog de reactie. Het filter 'Reactie' biedt de mogelijkheid om kandidaten met een specifieke reactie te tonen.

Soort kandidaat
Soms krijgen interne medewerkers een sneller proces en moeten sneller behandeld worden. Het filter 'Soort kandidaat' stelt je in staat op medewerkers en externe kandidaten te filteren.

Beantwoorden van een voordracht

Het beantwoorden van een voordracht kan op de volgende manier in het voordrachtenscherm:

1. Klik op de link in de e-mail.
2. Zoek de kandidaat op waarvan je de voordracht wilt beantwoorden.
3. Kies in de kolom 'Reactie' het best passende antwoord.
4. Klik op 'Opslaan'
5. De voordracht is beantwoord en automatisch teruggestuurd naar de Connexys applicatie.

Het voordrachtenscherm toont een melding na het opslaan dat alles gelukt en verstuurd is. Zodra deze melding getoond wordt, kan de recruiter de kandidaten verder behandelen.

Uitleg over de beschikbare informatie

In het voordrachtenscherm wordt zeer veel informatie getoond over de kandidaat. Deze informatie is opgedeeld in kolommen. We zullen per kolom de inhoud van de informatie uitleggen.

Let op: wanneer de informatie niet aanwezig is in de applicatie wordt de kolom leeg getoond.

Kandidaat
De kolom kandidaat toont alle relevante informatie over de kandidaat

 • Intern of externe kandidaat
 • Leeftijd en woonplaats
 • Hoogst genoten opleiding, inclusief opleidingsnaam en niveau
 • Laatste werkervaring, inclusief datum en functienaam
 • De inhoud van het veld webspace

Inschrijving
De kolom inschrijving toont alle details van de inschrijving en de vacature.

 • De naam van de vacature.
 • De status van de inschrijving
 • De datum waarop gesolliciteerd is. 

Documenten
Hier worden alle documenten getoond die gekoppeld zijn aan de inschrijving.

Sociale profielen
Alle sociale profielen van de kandidaat worden hier getoond met de bekende iconen.

Reactie
Deze kolom toont de reactie mogelijkheden op de voordracht en een mogelijkheid om een memo te schrijven over de voordracht.

Eindbeoordeling
Een eindbeoordeling is een definitieve beoordeling en wordt gebruikt om de workflow aan te sturen. De workflow zal kandidaten met een bepaalde eindbeoordeling in daarvoor bestemde bak plaatsen.

Beoordeling (door recruiter)
Wanneer de kandidaat een beoordeling heeft gekregen van de recruiter wordt deze hier getoond. Dit geldt alleen voor de beoordeling gekoppeld aan de voorgedragen inschrijving.

Gemiddelde score
Elk antwoord van een voordracht kent een score. Bij meerdere voordrachten wordt een gemiddelde berekend. Dat gemiddelde wordt hier getoond.

Overige voordrachten
Wanneer een kandidaat meerdere malen is voorgedragen aan contactpersonen of selectiecommissie wordt er een overzicht getoond van deze voordrachten. Wanneer de voordrachten beantwoord zijn wordt het antwoord, samen met het memo getoond in het overzicht.


Optioneel: Vragenlijsten
Vragenlijsten ingevuld door of over de kandidaat gekoppeld aan de inschrijving worden hier getoond. Nieuwe vragenlijsten worden automatisch toegevoegd, ook wanneer de voordracht al verstuurd is.

Video Voordrachtenscherm: 
klik hier voor low quality
klik hier voor high quality

De getoonde informatie is instelbaar door een Beheerder. Meer informatie over het inrichten van het voordrachtenscherm vind je hier.

Opmerkingen

 • Avatar
  Dennis Lammers

  Hallo Jan, ik kan de link naar de filmpjes niet openen. Ligt dat aan mijn instellingen of zijn de filmpjes niet mee actueel?

 • Avatar
  Richard de Witt

  Hoi Elke,
  Deze filmpjes zijn niet meer actueel, daarnaast wordt het voordrachtenscherm zelf ook steeds minder gebruikt. Tegenwoordig is men meer op zoek naar oplossingen zoals wij dit bieden in de managerportal. Mocht je hier meer informatie over willen, neem dan gerust even contact op met je accountmanager.