Beoordelen

In de applicatie zijn het zetten van stappen essentieel. Het zorgt ervoor dat een kandidaat het proces doorloopt dat is afgesproken. De stap beoordelen is vaak een van de eerste stappen die gezet wordt met een kandidaat. Met de beoordeling kan de recruiter een mening vormen over de kandidaat en dit registreren. Deze beoordeling kan vervolgens ook meegestuurd worden met de voordracht.

Invoeren van een beoordeling

Het invoeren van een beoordeling kan op verschillende plekken in de applicatie. Alle startplekken resulteren in hetzelfde beoordelingsscherm. Het invoeren van een stap kan op de volgende plaatsen:

 • Vanuit het tabblad Workflow
 • Vanuit het kandidaatsdossier
 • Vanuit het inschrijvingsdossier

Het invoeren van een beoordeling doe je als volgt. In dit voorbeeld beginnen we in de workflow.

 1. Kies een kandidaat waarbij een beoordeling opgevoerd moet worden.
 2. Klik op de knop 'Stap zetten'
 3. Kies de optie 'Beoordelen'
 4. Vul het beoordelingsscherm in
 5. Klik op 'Opslaan'
 6. De beoordeling is nu opgeslagen bij de kandidaat. De Workflow zal de kandidaat naar de volgende bak verplaatsen.

Uitleg van de velden

Er zijn diverse velden aanwezig in het beoordelingsscherm. In de meeste situaties in alleen de datum en de waardering verplicht. Dit kan een beheerder aangepast hebben. De andere velden kunnen gebruikt worden om extra informatie te registreren of om de workflow aan te sturen.

Eindbeoordeling

Een eindbeoordeling is een definitieve beoordeling en wordt gebruikt om de workflow aan te sturen. De workflow zal kandidaten met een bepaalde eindbeoordeling in daarvoor bestemde bakken plaatsen.

Let op: een standaard workflow kent deze speciale bakken niet.

Beoordelaar

In sommige situaties moet een beoordeling worden opgevoerd voor een collega. In deze situatie kan het veld Beoordelaar gevuld worden met de naam van de eigenlijke beoordelaar.

Memo

Soms zegt een cijfer net niet genoeg. In het memo veld kan uitleg worden gegeven over de beoordeling. Deze memo en de beoordeling worden automatisch meegestuurd bij een voordracht.

Opmerkingen

 • Avatar
  Heer, (Andrea) de

  Beste, hoe kan ik als beheerder het veldje eindbeoordeling verplicht maken?