In portefeuille nemen

Soms zijn er twee kandidaten heel goed, terwijl er maar één plek vrij is. Wanneer een van de kandidaten aangenomen is, wil je graag de andere kandidaat in beeld houden. Dit kan met de optie 'In portefeuille nemen'. Je houdt de kandidaat in de database om op een later moment nog een keer te benaderen voor een vrij gekomen functie. Dit kan dezelfde functie zijn. 

In portefeuille nemen telt als een eindstation. Net als bij afwijzen en uitschrijven wordt de kandidaat niet langer getoond in de workflow. 

Een kandidaat in portefeuille nemen

Een kandidaat in portefeuille nemen werkt ongeveer hetzelfde als een kandidaat afwijzen of uitschrijven. In portefeuille nemen biedt een aantal extra mogelijkheden om de kandidaat beter terug te kunnen vinden. Voor het invoeren van de portefeuille status starten wij in de workflow.

1. Selecteer de kandidaat die in portefeuille genomen moet worden.
2. Klik op de knop 'Stap zetten'.
3. Kies de optie 'In portefeuille nemen'.
4. Vul het ´In portefeuille nemen´ scherm in. 

Datum
Vul hier de datum in waarop de kandidaat in portefeuille wordt genomen. De applicatie zal hier automatisch de datum van vandaag invullen. 

Reden
De reden geeft aan waarom de kandidaat in portefeuille is genomen. Deze informatie kan later gebruikt worden om de kandidaat sneller terug te vinden of om de communicatie met de kandidaat persoonlijker te maken. 

Geschikt voor functie
Selecteer uit de lijst met functies waarvoor de kandidaat het meest geschikt is. Hier kan later de kandidaat sneller mee gevonden worden in bijvoorbeeld het tabblad Zoeken. 

4. Klik op 'Opslaan en communiceren'. Kies in het communicatiescherm het juiste standaarddocument en HTML profiel. De standaarddocumenten zijn vaak voorzien van een goede uitleg waarom de kandidaat in portefeuille genomen wordt, wat het precies inhoud en dat de kandidaat langer dan gebruikelijk bewaard wordt in de database. 

5. Klik op 'Versturen' om de communicatie naar de kandidaat te sturen. In portefeuille nemen is nu afgerond en gecommuniceerd naar de kandidaat. 

Eindstatus
De stap 'In Portefeuille' wordt gezien als laatste stap. In portefeuille nemen telt als een eindstation. Net als bij afwijzen en uitschrijven wordt de kandidaat niet langer getoond in de workflow. Voordat er een vervolgstap kan worden gezet met de kandidaat dient de stap 'In Portefeuille' eerst te worden verwijderd. 

Opmerkingen

  • Avatar
    Shyamnarain, (Rajesh) R

    Kan ik alle kandidaten met de status "In portefeuille" filteren?