Kolommen aanpassen

In de applicatie wordt veel gebruikt gemaakt van tabellen om een duidelijk overzicht te geven. Tabellen geven ook de mogelijkheid om informatie op een specifieke manier weer te geven en te structureren. Door gebruik te maken van de sorteer knoppen kan informatie al op een bepaalde manier worden gesorteerd. Het is ook mogelijk om de kolommen waarin de informatie staat op een bepaalde volgorde te zetten. Dit doe je via de knop 'Kolommen instellen'. Deze knop is aanwezig op zeer veel plekken in de applicatie.

De indeling van de kolommen is persoonlijk. Andere gebruikers mogen hun eigen indeling bepalen en zullen jouw indeling niet zien.

Instellen van de kolommen

In dit voorbeeld gebruiken we het tabblad Kandidaten. Hier zijn een aantal instelbare kolommen aanwezig. Om de kolommen in te stellen volg je de volgende stappen:

1. Ga naar het tabblad Kandidaten
2. Klik op 'Kolommen instellen'3. Klik op de naam van de kolommen die je wilt zien zodat er 'Zichtbaar' staat vermeld.
4. Houd de linkermuisknop ingedrukt om de plek van de kolom te veranderen.
5. Sleep de kolom naar de gewenste plek.6. Alles op de juiste plek? Klik dan op opslaan.

De applicatie zal het scherm opnieuw laden met jouw indeling. De instellingen van de kolommen wordt onthouden door de applicatie en is gekoppeld aan de gebruikersnaam. Ook wanneer je op een andere PC, laptop of tablet werkt, worden ook daar de kolommen volgens jouw indeling getoond. 

Beheerders hebben een extra mogelijkheid. In het artikel 'Standaard set kolommen instellen' wordt deze mogelijkheid uitgelegd.

Opmerkingen