Veelgestelde vragen (FAQ) aanmaken

Via het onderdeel ‘FAQ’S’ (Frequently Asked Questions / Veelgestelde vragen) uit het linkermenu kun je nieuwe veelgestelde vragen en vooraf ingestelde antwoorden voor de pagina ‘FAQ’S en/of ‘Veelgestelde vragen’’ op de werkenbij website instellen. Vanuit het onderdeel ‘FAQ’S’ (of vanuit het submenu ‘FAQ’S’) kun je tevens bestaande vragen en bijbehorende antwoorden aanpassen en verwijderen.

Wanneer je op het onderdeel ‘FAQ’S’ klikt kom je terecht op een overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt van alle reeds aangemaakte vragen welke op de werkenbij website getoond kunnen worden.

In onderstaand screenshot staan de belangrijkste onderdelen met een kleur gekaderd. Deze onderdelen worden vervolgens verder toegelicht.

• Overzicht van welke vragen reeds aanwezig zijn (groene lijn)
  • Drop-down menu om geselecteerde vragen te kunnen bewerken of te verwijderen (rode lijn)
  • Een nieuwe vraag toevoegen middels de button ‘Add New’ (blauwe lijn)

Een nieuwe vraag toevoegen
Wanneer je op de button ‘Add New’ of op het submenu ‘Add New’ klikt wordt er een pagina getoond waarbij je de mogelijkheid hebt om een nieuwe vraag en een bijbehorend antwoord toe te voegen en zo automatisch toe te voegen aan de pagina ‘FAQ’S / Veelgestelde vragen’ op de werkenbij website.

Hierbij kun je handmatig content toevoegen aan de pagina en instellingen invoeren die specifiek voor de nieuwe vraag gelden en de mogelijkheid om de vraag te publiceren op de werkenbij website.

Op deze pagina heb je middels een tekst editor de mogelijkheid om content toe te voegen aan de vraag. In onderstaand screenshot staan de belangrijkste opties met een kleur gekaderd. Deze opties worden vervolgens verder toegelicht.

Kleur kader

Toelichting

Blauwe kader

De mogelijkheid om de vraag in te voeren

Rode kader

De mogelijkheid om media toe te voegen (zoals tevens beschreven bij het onderdeel Fotoslider aanpassen) vanuit de mediabibliotheek. Je kunt hierbij kiezen uit reeds opgeslagen media of een nieuw bestand dat je kunt uploaden en direct kunt toevoegen, zoals:

• Afbeeldingen
  • Audio
  • Video

Groene kader

De mogelijkheid om middels een menubalk de inhoud binnen de tekst editor naar wens aan te passen, zoals:

• Tekst bolt , cursief maken en onder/doorstrepen
  • Opsommingtekens invoegen
  • Paragraferen
  • Links en- rechts uitlijnen of centreren
  • Links invoegen/bewerken en/of verwijderen
  • Een ‘Meer lezen tag’ invoegen

Paarse kader

Hier wordt de inhoud van de tekst en media getoond, zodat je alvast een inzicht hebt hoe het antwoord eruit kan komen te zien.

Instellingen invoeren
Aan de rechterkant van deze pagina heb je mogelijkheid een aantal instellingen in te voeren die specifiek voor deze nieuwe vraag moeten gaan gelden. Het betreft hierbij de volgende instellingen:

• Uitgelichte afbeelding
In het onderstaande screenshot wordt deze instelling getoond. De aan te passen velden worden vervolgens verder toegelicht.

Uitgelichte afbeelding

Aan te passen velden

Toelichting

Stel uitgelichte afbeelding in

De mogelijkheid om een afbeelding toe te voegen aan de pagina waarop de vraag en het antwoord vermeld staan. Deze afbeelding wordt vervolgens (net als de foto slider op de homepage) bovenaan en over de breedte van deze pagina getoond.

Indien er een afbeelding is geselecteerd vanuit de mediabibliotheek of is geüpload vanaf een eigen PC wordt deze afbeelding getoond in het onderdeel ‘Uitgelichte afbeelding’ (zie onderstaand screenshot).