Mediabestanden bewerken

Je kunt vanuit de overzichts- en actie pagina een mediabestand (via het onderdeel ‘Media’) bewerken. Dit kun je doen door op het mediabestand te klikken.

Wanneer je het mediabestand aanklikt kom je op de specifieke bewerkpagina dit mediabestand terecht en kun je het mediabestand aanpassen.

Binnen deze bewerkpagina heb je de mogelijkheid om de titel van het bestand aan te passen of een uitgebreide beschrijving van het mediabestand te geven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het mediabestand zelf aan te passen via de button ‘Afbeelding bewerken’.

Wanneer je op bovenstaande button klikt heb je de mogelijkheid een aantal wijzigingen op het mediabestand door te voeren, zoals:
  • De afbeelding schalen;
  • De afbeelding bijsnijden;
  • De afbeelding roteren;
  • De afbeelding spiegelen;
  • De afbeelding een ander formaat geven.
Bovenstaande opties staan in onderstaand screenshot vermeld.

Wanneer je de gewenste wijzigingen aan het mediabestand hebt doorgevoerd en op de button ‘Opslaan’ hebt geklikt, kun je op de button ‘Bijwerken’ klikken om het mediabestand definitief aangepast op te slaan.

Wanneer mediabestand is bijgewerkt in het CMS wordt het aangepaste mediabestand direct aangepast opgeslagen.