Het Wordpress Dashboard

Het dashboard is een standaard startpagina die verschijnt nadat je bent ingelogd. Het dashboard is een handig en duidelijk overzicht van allerlei gegevens. Je kunt van hieruit snel navigeren naar andere onderdelen en direct acties ondernemen op nieuw binnengekomen informatie en het plaatsen van nieuwe informatie (content).

Het dashboard is verdeeld in een aantal onderdelen, te weten:

• Het Linker actiemenu;
  • Dashboard items.

Het Linker actiemenu
Het Linker actiemenu geeft inzicht naar welke onderdelen van het CMS en de werkenbij website genavigeerd kan worden.

In het schema hieronder worden de belangrijkste onderdelen toegelicht.

Onderdeel
Toelichting
Dashboard

Door op dit onderdeel te klikken kom je (wanneer je bijvoorbeeld op een andere pagina dan dashboard bent) terecht op het dashboard.
Berichten
Via dit onderdeel kun je nieuwe (nieuws) berichten plaatsen op de website en de geplaatste nieuwsberichten bekijken en aanpassen.
Contactpersonen
Via dit onderdeel kun je zien welke contactpersonen (automatisch) geïmporteerd zijn vanuit de Connexys recruitment applicatie.
Organisatie
Via dit onderdeel kun je zien welke organisaties en organisatieonderdelen (automatisch) geïmporteerd zijn vanuit de Connexys recruitment applicatie.
Vacatures
Via dit onderdeel kun je zien welke vacatures (automatisch) geïmporteerd zijn vanuit de Connexys recruitment applicatie.
Faqs (Frequently Asked Questions)
Via dit onderdeel kun je zelf veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden aanmaken, aanpassen en verwijderen.
Media
Alle afbeeldingen, video’s en overige bestanden die je in het CMS gebruikt voor pagina’s op de website worden opgeslagen in het CMS. Via dit onderdeel kun je zien welke bestanden er ooit geüpload zijn en kun je tevens nieuwe bestanden uploaden om (later) te gebruiken.
Medewerkers
Via dit onderdeel kun je medewerkers toevoegen, aanpassen en verwijderen. Hier kun je tevens de medewerkers koppelen aan de geïmporteerde contactpersonen vanuit de Connexys Recruitment Applicatie.
Pagina’s
Via dit onderdeel kun je pagina’s toevoegen, aanpassen en verwijderen. Deze pagina’s worden na het toevoegen in het CMS direct getoond op de website en na het verwijderen direct verwijderd.
Reacties
Via dit onderdeel kun je zien welke reacties er door bezoekers zijn gegeven op de (nieuws) berichten. Tevens kun je hier direct reageren op de gegeven reacties.
Contact
Via dit onderdeel kun je zien welk contactformulier er gebruikt wordt op de website. Tevens kun je hier het contactformulier aanpassen met meer/minder velden die een bezoeker moet/mag invullen als hij een contactformulier opstuurt.
Weergave
Via dit onderdeel kun je de ‘look and feel’ van de website aanpassen. Je kunt hierbij denken aan het aanpassen van:
  • Volgorde van de contentpagina’s;
  • Kleuren voor de achtergrond, menubalken en buttons
  • Logo, titel en slogan van de website
  • Inrichten en aanpassen van de beschikbare widgets
Plugins
Via dit onderdeel kun je zien welke plugins Connexys heeft geïnstalleerd.
Gebruikers
Via dit onderdeel kun je zien welke gebruikers toegang hebben tot het CMS. Tevens kun je nieuwe gebruikers aanmaken en bestaande gebruikers aanpassen en/of verwijderen.

Dashboard items
Het CMS wordt standaard opgeleverd met onderstaande dashboard items die nuttige informatie of functionaliteiten bevatten:

• Op dit moment
  • QuickPress
  • Recente concepten
  • Recente reacties
  • Binnengekomen links

Dashboard item

Toelichting

Op dit moment

Hier kun je, kort samengevat, zien welke informatie, content, berichten en reacties aanwezig zijn in het CMS, met daarbij de bijbehorende aantallen. Van hieruit kun je direct doorklikken naar de betreffende pagina’s, berichten en reacties.

QuickPress

Hier kun je op een eenvoudige en snelle manier een (nieuws) bericht opstellen en direct plaatsen op de website.

Recente concepten

Hier kun je de (nieuws) berichten die je hebt aangemaakt en als concept hebt opgeslagen zien. Van hieruit kun je direct doorklikken naar de concepten.

Recente reacties

Hier kun je de laatste reacties zien die bezoekers van de website hebben achtergelaten op de geplaatste (nieuws) berichten. Tevens kan er direct op de achtergelaten reactie gereageerd worden.

Binnengekomen links

Hier kun je zien welke andere sites doorlinken naar de website op basis van Google blog search.

Via het onderdeel ‘Scherminstellingen’ kun je vervolgens zelf bepalen welke dashboard items je wel/niet getoond wilt hebben op het dashboard.