Pagina publiceren

Aan de rechterkant van iedere pagina (zoals bijvoorbeeld beschreven bij Pagina aanmaken) die je wilt bewerken  heb je mogelijkheid om aan te geven of, en zo ja wanneer de nieuwe pagina gepubliceerd moet worden. In onderstaand screenshot worden de bijbehorende opties getoond. Deze opties worden vervolgens verder toegelicht.

Opties

Toelichting

Opslaan als concept

Door op de button ‘Opslaan als concept’ te klikken wordt de pagina als concept opgeslagen en nog niet gepubliceerd op de website. Vervolgens kun je op een later moment de als concept opgeslagen pagina terug vinden via het onderdeel ‘Pagina’s’ op het Dashboard en de pagina gaan publiceren.

Voorbeeld

Door op de button ‘Voorbeeld’ te klikken, wordt de nieuwe pagina getoond binnen de website en kun je zien hoe deze pagina eruit komt te zien als je besluit deze te publiceren.

Status

Deze optie geeft de status van de pagina weer. Door op de link ‘Bewerken’ te klikken kun je deze status aanpassen naar de gewenste status.

Zichtbaarheid

Deze optie geeft de zichtbaarheid van de pagina weer. Door op de link ‘Bewerken’ te klikken kun je deze zichtbaarheid aanpassen naar de gewenste (on)zichtbaarheid.

Onmiddellijk publiceren

Deze optie geeft je de mogelijkheid om de pagina direct te publiceren of een exacte datum en tijd op te geven wanneer de afbeelding getoond mag worden op de website (bijvoorbeeld bij de start van een campagne).

Naar de prullenbak verplaatsen

Indien je de pagina toch niet wenst aan te maken, dan kun je op de link ‘Naar de prullenbak verplaatsen’ klikken en wordt de pagina direct verwijderd.

Wanneer je alle gewenste instellingen omtrent de pagina hebt doorgevoerd en op de button ‘Publiceren’ klikt wordt de pagina gepubliceerd en automatisch toegevoegd aan de werkenbij website.

Bij het onderdeel ‘Publiceren’ zal de status ‘Concept’ automatisch aangepast worden naar ‘Gepubliceerd’. Tevens is de button ‘Publiceren’ automatisch aangepast naar ‘Bijwerken’

Zelf de URL bepalen
Wanneer je de pagina hebt opgeslagen en, indien gewenst, de pagina direct hebt gepubliceerd dan maakt het CMS automatisch een nieuwe URL van de pagina aan. Deze URL wordt getoond onder de titel van de pagina, zoals weergegeven in onderstaan screenshot.

Wanneer je nieuwe pagina vindbaar wilt laten zijn via een andere gewenste URL dan kun je via de button ‘Bewerken’ de URL aanpassen naar de gewenste URL.

Wanneer je op de button ‘OK’ klikt wordt de nieuwe URL opgeslagen is de pagina vanaf dat moment via de vernieuwde URL te vinden.

Nieuwe pagina is toegevoegd aan het onderdeel Pagina’s
Door op het onderdeel ‘Pagina’s’ of submenu ‘Alle pagina’s’ te klikken in het linkermenu kom je vervolgens weer op de overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt welke pagina’s er momenteel aangemaakt zijn en gepubliceerd zijn op de werkenbij website. Hier is vanaf nu ook de laatst aangemaakt (sub) pagina te zien.

Nieuwe pagina zichtbaar maken
Wanneer de nieuwe pagina is aangemaakt en gepubliceerd dan is deze aan te roepen via de opgegeven URL, maar nog niet direct zichtbaar op de werkenbij website. Dit kun je doen door naar het onderdeel menu’s te gaan en de pagina toe te voegen aan het Menu zoals beschreven staat in bij Menu’s (Navigatie) aanpassen.