Widget gebieden

Print

Wanneer je op het submenu ‘Widgets’ klikt dan kom je terecht op een overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt van welke widgets er aanwezig zijn en waarvan je gebruik kunt maken.

 Widgets zijn kleine modules die door jou als gebruiker toegevoegd kunnen worden aan de website door middel van een drag-and-drop-systeem.

Als gebruiker van WordPress heb je toegang tot de standaard widgets die WordPress kent. Echter, door de vooraf geïnstalleerde plugins heb je tevens toegang tot specifieke Connexys widgets welke zorgen voor een nog betere beleving van de Werkenbij website.

In dit artikel wordt beschreven hoe je een widget kunt verwerken in een widget-gebied. Voor de exacte werking van één van de specifieke widgets, verwijzen je graag door naar de widget-pagina.


In bovenstaand screenshot staan de belangrijkste onderdelen met een kleur gekaderd. Deze onderdelen worden vervolgens verder toegelicht.

Kader

Toelichting

Blauwe kader

In dit onderdeel worden alle beschikbare widgets binnen de standaard werkenbij website getoond. Alle beschreven widgets kunnen gebruikt worden en hebben een functie.

Rode kader

In dit onderdeel staan de beschikbare widget gebieden vermeld. Het betreft de onderstaande widget gebieden:

  • Dynamisch widget gebied rechts: Komt voor op alle contentpagina’s aan de rechterkant van de werkenbij website.
  • Dynamisch widget gebied 1: Komt voor op de homepage van de werkenbij website, aan de linkerkant.
  • Dynamisch widget gebied 2: Komt voor op de homepage van de werkenbij website, in het midden.
  • Dynamisch widget gebied 3: Komt voor op de homepage van de werkenbij website, aan de rechterkant.

De Widget gebieden
Zoals in bovenstaand overzicht beschreven staat, zijn er in totaal vier widget gebieden waarvan er 3 specifiek voor de homepage zijn en één specifiek voor alle content pagina’s. Deze widget gebieden zijn alle vier vrij invulbaar. Je bepaalt hier zelf welke widgets waar getoond moeten worden.

Indien een widget gebied nog niet gevuld is met widgets (zie onderstaand screenshot) dan is het widget gebied volledig leeg, zoals ‘Dynamisch widget gebied rechts’.


In het geval van bovenstaand screenshot zullen er op de contentpagina’s nu geen widgets worden getoond aangezien er geen widgets aanwezig zijn in het widget gebied. De werkenbij website zal in dit geval de content verder uitlijnen over de volledige breedte van de pagina.

Indien een widget gebied wel gevuld is met widgets (zie onderstaand screenshot) dan is het widget gebied gevuld zoals ‘Dynamisch widget gebied 1’.


In dit geval kun je de widgets die in dit widget gebied staan bekijken en, indien gewenst, bewerken.

Door op het drop down icoon van een widget te klikken wordt de widget opengeklapt en wordt de inhoud van de widget getoond. Op het onderstaande screenshot kun je het resultaat zien van een geselecteerde widget.Hier is de widget ‘Jobalert’ als voorbeeld genomen. Door de widget open te klappen heb je de mogelijkheid te zien wat er is ingevuld bij de widget. De velden die ingevuld dienen/kunnen worden zijn voor iedere widget anders.

Ieder (gevuld) veld binnen de widget is naar wens in te vullen en/of aan te passen en iedere titel van de widget en titels van knoppen kunnen naar wens worden ingevoerd. Deze titels en teksten zullen volledig overgenomen worden op de werkenbij website.

De widget kan verwijderd worden via de link ‘Verwijderen’ en opgeslagen worden via de button ‘Opslaan’.

Wanneer de widget opgeslagen is wordt deze direct getoond op de werkenbij website en wanneer de widget verwijderd is wordt deze direct verwijderd.

Een widget in een widget gebied krijgen
Elke aanwezige widget in het onderdeel ‘Beschikbare widgets’ kan gebruikt worden. Door met je cursor op een widget te staan verandert de cursor van je muis van een pijl naar een vierkant/kruis.

Hierdoor kun je de widget ‘vastpakken’ en verslepen naar het gewenste widget gebied.

In onderstaand voorbeeld is het gewenst dat de widget ‘Recent vacancies’ in Dynamisch widget gebied rechts’ terecht komt.


Wanneer je de widget ‘los laat’ in het gewenste widget gebied wordt de widget geplaatst en kun je de widget verder naar wens inrichten.Door de gewenste velden in te vullen en vervolgens op de button ‘Opslaan’ te klikken wordt de widget opgeslagen in het widget gebied en wordt deze direct getoond op de werkenbij website.


Indien je, bij meerdere aanwezige widgets, de widget nog wilt verplaatsen naar een andere plek in het widget gebied, dan kun je de widget, naar onder of boven, verslepen naar de gewenste plek. Het is hierbij van belang om te weten dat de widgets in een volgorde van ‘hoog naar laag’ getoond worden op de werkenbij website. De volgorde die je gebruikt in het widget gebied zal exact hetzelfde zijn als het widget gebied op de werkenbij website.

LET OP:
Er is geen limiet voor het aantal widgets dat geplaatst mag worden in de widget gebieden. We willen hierbij adviseren maximaal 5 widgets per widget gebied te gebruiken omdat bij meer dan 5 widgets de pagina’s zeer lang worden.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen