Mediabestanden aanmaken

Via het onderdeel ‘Media’ uit het linkermenu kun je inzien welke mediabestanden reeds zijn opgeslagen binnen het CMS van jouw organisatie. Daarnaast heb je de mogelijkheid om nieuwe mediabestanden toe te voegen of te verwijderen.

Wanneer je op het onderdeel ‘Media’ (of de subpagina ‘Bibliotheek’) klikt kom je terecht op een overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt van welke mediabestanden er van jouw organisatie aanwezig zijn binnen Wordpress.

In onderstaand screenshot staan de belangrijkste onderdelen met een kleur gekaderd. Deze onderdelen worden vervolgens verder toegelicht.

• Overzicht van welke mediabestanden zijn toegevoegd aan Wordpress (groene lijn)
  • Drop-down menu om mediabestanden te kunnen bewerken of te verwijderen (rode lijn)
  • Een nieuw mediabestand toevoegen middels de button ‘Nieuw bestand’ (blauwe lijn)

Een nieuw mediabestand toevoegen
Wanneer je op de button ‘Nieuw bestand’ of op het submenu ‘Nieuw bestand’ klikt wordt er een pagina getoond waarbij je de mogelijkheid hebt om een nieuw mediabestand toe te voegen aan de mediabibliotheek. Deze afbeelding is vervolgens weer te gebruiken bij het aanmaken en aanpassen van (content) pagina’s.

Wanneer je op de button ‘Bestanden selecteren’ klikt, dan wordt er een pop-up getoond waarbij je de gewenste afbeelding van je computer kunt selecteren.

Wanneer je een geschikte afbeelding vanaf je computer hebt geselecteerd, dien je op de button ‘Openen’ te klikken om de afbeelding te uploaden binnen Wordpress. Indien een mediabestand is toegevoegd wordt het mediabestand direct getoond middels onderstaande melding.

Wanneer je vervolgens op het onderdeel ‘Media’ uit het linkermenu klikt kun je zien dat het nieuwe mediabestand is toegevoegd aan het overzicht met bestaande mediabestanden. Vanaf dit moment kun je het toegevoegde mediabestand gaan gebruiken voor de (content) pagina’s op de werkenbij website.