Thema instellingen

Via het onderdeel ‘Weergave’ kun je volledig naar wens de ‘Look and feel’ van de werkenbij website aanpassen.

Door met de muis over het onderdeel ‘Weergave’ te bewegen wordt duidelijk welke submenu’s er aanwezig zijn.

Door op het onderdeel ‘Weergave’ te klikken kom je terecht op een overzichtspagina omtrent het ‘Werkenbij Theme’. Op deze pagina staan ook weer de subpagina’s vernoemd waar direct naar doorgeklikt kan worden.

Per submenu wordt hieronder beschreven wat er aangepast kan worden.

Thema’s
Wanneer je op het submenu ‘Thema’s’ klikt kom je op exact dezelfde pagina terecht als wanneer je op ‘Weergave’ zou klikken. Dit submenu kun je gebruiken om vanuit een ander onderdeel snel bij de informatie omtrent het ‘Werkenbij Theme’ te komen.

Thema instellingen
Wanneer je op het submenu ‘Thema instellingen’ klikt dan kom je terecht op een actie pagina waarop je een groot aantal aanpassingen kan doorvoeren die van invloed zijn op de look and feel van de werkenbij website. De belangrijkste onderdelen worden verder uitgelegd.

Onderdeel

Toelichting

Identiteit

Hier kun je de visuele opmaak van de werkenbij website aanpassen door,onder andere een logo, een favicon, een hoofdkleur, een subkleur en een achtergrond kleur van de fotoslider toe te voegen of te wijzigen.

Template pages

Hier kun je aangemaakte pagina’s koppelen aan Template pagina’s die ervoor zorgen dat de pagina’s op een bepaalde opmaak worden getoond. Het betreft de pagina’s:

• Medewerkers
  • Vakgebieden
  • FAQ
  • Sitemap

Footer

Hier kun je aangeven welke tekst er in de footer (onderaan op elke pagina van de website) moet komen te staan, welke titel de footer mag krijgen  en naar welke pagina de footer mag doorverwijzen.

Juridisch

Hier kun je aangeven welke tekst er getoond moet worden onder de footer. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven welke organisatie de website gebouwd heeft en wie er verantwoordelijk is voor de fotografie. Daarnaast kun je hier aangeven of je de cookiemelding wilt tonen en zo ja, welke tekst in deze melding moet komen.

Facetten

Hier kun je aangeven welke facetten (zoekfilters voor vacatures) getoond moeten worden in de footer.

Delen

Hier kun je aangeven welke tekst er gebruikt moet worden om aan te kunnen geven dat je een pagina of vacature kunt delen via de werkenbij site.

Google Analytics

Hier kun je je eigen Google Analytics ID invoeren en koppelen.

Logo
Bij het onderdeel logo kun je het logo van de eigen organisatie toevoegen. Dit kan door op de button ‘Selecteer afbeelding’ te klikken.

Vervolgens wordt er een pop-up getoond met de vraag hoe je het logo wilt toevoegen. Dit kan op de volgende manieren:

• Vanaf je eigen computer (klik hiervoor op ‘Bestanden selecteren’);
  • Vanaf een URL (internetpagina waar de afbeelding staat);
  • Vanaf de mediabibliotheek waar alle opgeslagen afbeeldingen staan;
  • Slepen van bestanden vanaf je eigen computer naar ‘Sleep hier je bestanden naartoe’.

Indien je voor ‘Bestanden selecteren’ kiest dan wordt er een pop up scherm getoond en gevraagd welk bestand van je eigen computer je wilt gebruiken als logo. Wanneer je het gewenste bestand hebt gevonden en geselecteerd, dan wordt deze geüpload binnen Wordpress. Vervolgens wordt de geselecteerde afbeelding getoond en kun je, indien gewenst, de afbeelding bewerken.

Wanneer je op de button ‘Invoegen in bericht’ klikt dan wordt de afbeelding opgeslagen en zal deze getoond worden als logo op de werkenbij website. Je komt vervolgens weer terug op de subpagina ‘Thema instellingen’ en daar wordt de afbeelding die je als logo hebt geselecteerd getoond.

Wanneer je onderaan de subpagina ‘Thema instellingen’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt dan wordt het logo opgeslagen en wordt deze direct linksboven op alle pagina’s van de werkenbij website getoond.

Favicon
Een favicon is een kleine afbeelding die in de meeste internetbrowsers naast het webadres getoond wordt in de adresbalk en in de favorieten van de internetbrowser getoond wordt. Via het onderdeel ‘favicon’ heb je de mogelijkheid om zelf een favicon toe te voegen.

Dit kan door op de button ‘Selecteer afbeelding’ te klikken.

Vervolgens wordt er een pop-up getoond met de vraag hoe je het favicon wilt toevoegen. Dit kan op de volgende manieren:

• Vanaf je eigen computer (klik hiervoor op ‘Bestanden selecteren’);
  • Vanaf een URL (internetpagina waar de afbeelding staat);
  • Vanaf de mediabibliotheek waar alle opgeslagen afbeeldingen staan;
  • Slepen van bestanden vanaf je eigen computer naar ‘Sleep hier je bestanden naartoe’.

Vervolgens kun je op dezelfde manier een afbeelding selecteren voor een favicon als voor een logo. Om een geschikte geselecteerde afbeelding te gebruiken als favicon, dien je ook hier te kiezen voor ‘Invoegen in bericht’, zodat de afbeelding opgeslagen wordt en deze getoond wordt als favicon op de werkenbij website.

Je komt vervolgens weer terug op de subpagina ‘Thema instellingen’ en daar wordt de afbeelding die je als favicon hebt geselecteerd getoond.

Wanneer je onderaan de subpagina ‘Thema instellingen’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt, dan wordt het favicon opgeslagen en wordt deze direct als favicon getoond in de adresbalk van de internetbrowsers.

Hoofdkleur
Via het onderdeel ‘Hoofdkleur’ heb je de mogelijkheid om de menubalk (welke op iedere pagina van de werkenbij website terugkomt) te voorzien van een eigen kleur.

Je kan de hoofdkleur aanpassen door bij het onderdeel ‘Hoofdkleur’ op de button ‘Selecteer kleur’ te klikken.

Je kan in de kleurcode (indien je deze weet) zelf invoeren (bijvoorbeeld #eb0505) of een kleur selecteren via de kleurenwaaier.

Wanneer je de kleurcode niet weet en zelf een kleur selecteert in de kleurwaaier dan wordt wanneer je de bijbehorende kleurcode getoond.

Wanneer je onderaan de subpagina ‘Thema instellingen’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt dan wordt de hoofdkleur opgeslagen en wordt deze direct doorgevoerd op de werkenbij website op de bijbehorende menubalk, buttons en links.

Subkleur
Via het onderdeel ‘Subkleur’ heb je de mogelijkheid om een aantal buttons zoals ‘Zoeken’ en ‘Solliciteer’ te voorzien van een eigen kleur.

Je kan de subkleur aanpassen door bij het onderdeel ‘Subkleur’ op de button ‘Selecteer kleur’ te klikken.

Je kan in de kleurcode (indien je deze weet) zelf invoeren (bijvoorbeeld #62879e) of een kleur selecteren via de kleurenwaaier.

Wanneer je de kleurcode niet weet en zelf een kleur selecteert in de kleurwaaier dan wordt de bijbehorende kleurcode getoond.

Wanneer je onderaan de subpagina ‘Thema instellingen’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt dan wordt de subkleur opgeslagen en wordt deze direct doorgevoerd op de werkenbij website op de bijbehorende buttons.

Overige kleuren
Het selecteren van de overige onderstaande kleuren  werkt exact hetzelfde als het selecteren van de hoofdkleur en subkleur:

• Base color (kleur voor de tekst);
  • Titelkleur (kleur voor titels op de website);
  • Subtitel kleur (kleur voor subtitels op de website);
  • Link kleur (kleur voor links op de website).

Footer
Via het onderdeel footer kun je de footer van de werkenbij website instellen. Deze footer wordt op iedere pagina van de werkenbij website onderaan de pagina’s getoond. Je hebt bij dit onderdeel de volgende mogelijkheden:

• Een bestaande pagina linken vanuit de footer;
  • De Footer een titel geven;
  • Een tekst invoeren welke in Footer getoond wordt.

Wanneer je op de dropdown (links naast de rode pijl) button klikt dan worden de bestaande pagina’s getoond welke vrijwel allemaal terugkomen op de werkenbij website. Door één van deze pagina’s te selecteren kun je ervoor zorgen dat er in de footer naar deze pagina doorgeklikt kan worden.

Wanneer je de footer een andere titel dan ‘Footer’ wilt geven, dan kun je bij het onderdeel ‘Footer titel’ (blauwe pijl) een andere titel opgeven.

Wanneer je een tekst in de footer (zoals bijvoorbeeld adres/contact gegevens van de organisatie) wilt toevoegen en/of aanpassen, dan kun je dit bij het onderdeel ‘Footer tekst’ (groene pijl) invoegen/aanpassen middels de tekst editor. Deze tekst editor is voorzien van de bekende Word-opmaak, zoals het cursief en dikgedrukt maken en onder- en doorstrepen van tekst, opsommingtekens en het positioneren van tekst.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de weergave van het scherm aan te passen en te switchen tussen WYSIWYG (What You See Is What You Get) en tekst scherm.

Wanneer je onderaan de subpagina ‘Thema instellingen’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt dan worden de Footer instellingen opgeslagen en worden deze direct doorgevoerd op de werkenbij website in de footer op alle pagina’s.

Juridisch
In het onderdeel ‘Juridisch’ kun je bij ‘Juridische tekst’ middels een zelfde tekst editor als bij ‘Footer tekst’ tekst invoeren welke onder de Footer geplaatst wordt op iedere pagina van de werkenbij website.

Hier kun je bijvoorbeeld aangeven welke organisatie de website gebouwd heeft en wie er verantwoordelijk is voor de fotografie en je copyright aangeven, zoals ‘©Onze organisatie 2013’

Daarnaast kun je hier de cookie instellingen van de werkenbij website aanpassen. Zo kun je via een tekst editor de standaard cookiemelding tekstueel aanpassen (rode pijl in onderstaand screenshot) en aangeven, middels een drop-downmenu, naar welke bestaande pagina de cookiemelding moet doorverwijzen (blauwe pijl in in onderstaand screenshot).

Wanneer je onderaan de subpagina ‘Thema instellingen’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt dan worden de Cookie instellingen opgeslagen en worden deze direct doorgevoerd op de werkenbij website.

Facetten
Via het onderdeel ‘Facetten’ kun je aangeven welke facetten (zoekfilters) terug moeten komen in de Footer. Hierdoor kun je bijvoorbeeld direct doorverwijzen naar vacatures die in een bepaalde regio vallen of bij een specifiek contract type horen (zoals stage, detachering, vast contract etc.). De resultaten van het bijbehorende facet worden als link getoond in de footer waardoor je direct bij alle bijbehorende vacatures terecht komt.

Door bij ‘Facetten in de footer’ het gewenste facet of de gewenste facetten aan te klikken, verschijnt er een vinkje voor het betreffende facet. Wanneer je vervolgens onderaan de subpagina ‘Thema instellingen’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt dan worden de geselecteerde facetten opgeslagen en worden deze direct getoond in de footer op de werkenbij website.

Delen
Via het onderdeel ‘Delen’ kun je via ‘Button tekst voor delen’ (rode pijl in onderstaand screenshot) de tekst opgeven die gebruikt moet worden voor het delen van de werkenbij website via de aangesloten Social Media kanalen. Deze tekst wordt getoond in de footer van de werkenbij site. Je kun hierbij denken aan een tekst als: “Deel deze website via Facebook (of LinkedIn en Twitter).

Via ‘Bericht tekst voor delen’ (blauwe pijl in in bovenstaand screenshot) kun je de tekst van het bericht zelf invoeren, bijvoorbeeld: “Op de werkenbij website van Onze Organisatie staan de vacatures voor jou!” De tekst die je hier invoert wordt vervolgens gebruikt als standaard bericht wanneer iemand de werkenbij website deelt via een aangesloten Social Media Kanaal.

Wanneer je onderaan de subpagina ‘Thema instellingen’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt, dan worden de ingevoerde teksten opgeslagen en worden deze direct getoond wanneer iemand via zijn/haar Facebook/Twitter/LinkedIn de website deelt.

Google Analytics
Via het onderdeel ‘Analytics’ kun je bij het onderdeel ‘Google Analytics ID’ het Google Analytics ID van je eigen organisatie invoeren en opslaan. Het Google Analytics ID begint altijd met UA-, gevolgd met een cijferreeks een streepje en tot slot een cijfer.

Wanneer je het Google Analytics ID hebt ingevoerd en vervolgens onderaan de subpagina ‘Thema instellingen’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ klikt, dan wordt het Google Analytics ID van jouw organisatie opgeslagen en worden de resultaten van het doormeten van de werkenbij website in het Google Analytics account van jouw organisatie getoond.