Berichten aanmaken

Via het onderdeel ‘Berichten’ uit het linkermenu kun je nieuwe (nieuws) berichten aanmaken aanmaken voor de pagina ‘Nieuws’ op de werkenbij website. Vanuit het onderdeel ‘Berichten’ (of vanuit het submenu ‘Alle berichten’) kun je tevens bestaande (nieuws) berichten aanpassen en verwijderen.

Wanneer je op het onderdeel ‘Berichten’ klikt kom je terecht op een overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt van alle reeds aangemaakte berichten welke op de werkenbij website getoond kunnen worden.

In onderstaand screenshot staan de belangrijkste onderdelen met een kleur gekaderd. Deze onderdelen worden vervolgens verder toegelicht.

• Overzicht van welke berichten reeds aanwezig zijn (groene lijn)
  • Drop-down menu om geselecteerde berichten te kunnen bewerken of te verwijderen (rode lijn)
  • Een nieuw bericht toevoegen middels de button ‘Nieuwe bericht’ (blauwe lijn)

Een nieuw (nieuws) bericht toevoegen
Wanneer je op de button ‘Nieuw bericht’ of op het submenu ‘Nieuw bericht klikt wordt er een pagina getoond waarbij je de mogelijkheid hebt om een nieuw bericht toe te voegen en automatisch toe te voegen aan de pagina ‘Nieuws’ op de werkenbij website.

Hierbij kun je handmatig content toevoegen aan de pagina en instellingen invoeren die specifiek voor de nieuwe nieuwspagina gelden en de mogelijkheid om de pagina te publiceren op de werkenbij website.

Content toevoegen
Op deze pagina heb je middels een tekst editor de mogelijkheid om content toe te voegen aan de nieuwspagina. In onderstaand screenshot staan de belangrijkste opties met een kleur gekaderd. Deze opties worden vervolgens verder toegelicht.

Kleur kader

Toelichting

Blauwe kader

De mogelijkheid om de nieuwe pagina een gewenste titel te geven. Er kan hierbij gedacht worden aan bijvoorbeeld:

• Onze organisatie
  • Nieuws
  • Onze diensten
  • Open sollicitatie
  • Onze medewerkers
  • Onze academie

Rode kader

De mogelijkheid om media toe te voegen (zoals tevens beschreven bij het onderdeel Fotoslider aanpassen) vanuit de mediabibliotheek. Je kunt hierbij kiezen uit reeds opgeslagen media of een nieuw bestand dat je kunt uploaden en direct kunt toevoegen, zoals:

• Afbeeldingen
  • Audio
  • Video

Groene kader

De mogelijkheid om middels een menubalk de inhoud binnen de tekst editor naar wens aan te passen, zoals:

• Tekst bolt , cursief maken en onder/doorstrepen
  • Opsommingtekens invoegen
  • Paragraferen
  • Links en- rechts uitlijnen of centreren
  • Links invoegen/bewerken en/of verwijderen
  • Een ‘Meer lezen tag’ invoegen

Paarse kader

Hier wordt de inhoud van de tekst en media getoond, zodat je alvast een inzicht hebt hoe de pagina eruit kan komen te zien.

Instellingen invoeren
Aan de rechterkant van deze pagina heb je mogelijkheid een aantal instellingen in te voeren die specifiek voor dit nieuwe nieuwsbericht moeten gaan gelden. Het betreft hierbij de volgende instellingen:

• Uitgelichte afbeelding

In het onderstaande screenshot op wordt deze instelling getoond. De aan te passen velden worden vervolgens verder toegelicht.

Uitgelichte afbeelding

Aan te passen velden

Toelichting

Stel uitgelichte afbeelding in

De mogelijkheid om een afbeelding toe te voegen aan de nieuws pagina. Deze afbeelding wordt vervolgens (net als de foto slider op de homepage) bovenaan en over de breedte van deze pagina getoond.

Indien er een afbeelding is geselecteerd vanuit de mediabibliotheek of is geüpload vanaf een eigen PC want deze afbeelding getoond in het onderdeel ‘Uitgelichte afbeelding’ (zie onderstaand screenshot).

Om het bericht zichtbaar te laten zijn op de werkenbij website dien je het bericht te publiceren. De stappen die hiervoor genomen dienen te worden staan beschreven bij Bericht publiceren.