Wordpress gebruiker aanmaken

Via het onderdeel ‘Gebruikers’ uit het linkermenu kun je, indien je daar de juiste rechten voor hebt, een nieuwe gebruiker aanmaken voor Wordpress en deze een rol geven of bestaande gebruikers bewerken of verwijderen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om vanuit dit onderdeel je eigen Wordpress profiel te beheren.

Wanneer je op het onderdeel ‘Gebruikers’ klikt kom je terecht op een overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt van welke gebruikers er van jouw organisatie aanwezig zijn binnen Wordpress.

In onderstaand screenshot staan de belangrijkste onderdelen met een kleur gekaderd. Deze onderdelen worden vervolgens verder toegelicht.

• Overzicht van welke gebruikers zijn toegevoegd aan Wordpress (groene lijn)
  • Drop-down menu om geselecteerde gebruikers te kunnen bewerken of te verwijderen (rode lijn)
  • Een nieuwe gebruiker toevoegen middels de button ‘Add new’ (blauwe lijn)

Een nieuwe gebruiker toevoegen
Wanneer je op de button ‘Nieuwe toevoegen’ of op het submenu ‘Nieuwe toevoegen’ klikt wordt er een pagina getoond waarbij je de mogelijkheid hebt om een nieuwe gebruiker van Wordpress binnen jouw eigen werkenbij website toe te voegen.

Op deze pagina heb je de mogelijkheid om middels een aantal velden een nieuwe gebruiker aan te maken. De uitleg van deze velden staan in het overzicht hieronder verder toegelicht.

Velden

Toelichting

Gebruikersnaam

Hier kun je een gewenste gebruikersnaam voor de nieuwe gebruiker opgeven.

Emailadres

Hier kun je het emailadres van de nieuwe gebruiker opgeven.

Voornaam

Hier kun je de voornaam van de nieuwe gebruiker opgeven.

Achternaam

Hier kun je de achternaam van de nieuwe gebruiker opgeven.

Wachtwoord

Hier kun je het wachtwoord voor de nieuwe gebruiker opgeven.

Wachtwoord verzenden?

Hier kun je aangeven of het wachtwoord verzonden moet worden naar de nieuwe gebruiker.

Rol

Hier kun je een gewenste rol binnen Wordpress koppelen aan de nieuwe gebruiker. Er kan hierbij gekozen worden uit:

• Abonnee
  • Beheerder
  • Redacteur
  • Auteur
  • Schrijver

Nieuwe gebruiker opslaan
Wanneer je alle verplichte en optionele velden hebt ingevuld, kun je de nieuwe gebruiker opslaan via de button ‘Nieuwe gebruiker toevoegen’.

Wanneer de nieuwe gebruiker succesvol is opgeslagen wordt onderstaande melding getoond dat de nieuwe gebruiker is aangemaakt.

Vervolgens is de nieuwe gebruiker terug te vinden op de overzichts- en actie pagina waarop alle gebruikers van jouw organisatie vermeld staan.