Hoe achterhaal ik mijn browser & versie?

Om incidenten of bijzondere situaties beter te kunnen onderzoeken zullen wij soms vragen om de versie van de browser op te geven. Om de naam en het versienummer van de browser te achterhalen zijn er een aantal opties.

Automatische detectie

Er is ook een site beschikbaar om de browser met versienummer te achterhalen. Deze site, Detect my browser, geeft direct inzage in de browser en het versienummer. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden.

Handmatig achterhalen

Mocht Detect my browser niet werken, dan kunnen deze handmatige acties worden uitgevoerd.

Internet Explorer 6 t/m 8

Internet Explorer is bekend van de blauwe E met gouden ribbon en wordt standaard meegeleverd op computers met Windows. Voor de versies Internet Explorer 6 tot en met 8 is het exacte versie nummer te vinden via de volgende stappen:

1. Open de browser Internet Explorer
  2. Klik linksboven op 'Help'
  3. Klik op 'Over Internet Explorer'
  4. Een klein schermpje verschijnt met daarin het versienummer.

Internet Explorer 9 t/m 11

In de hogere versies van Internet Explorer zitten de opties aan de rechterkant.

1. Open de browser Internet Explorer
  2. Klik rechtsboven op het tandwieltje
  3. Klik op 'Over Internet Explorer'
  4. Een klein schermpje verschijnt met daarin het versienummer.

Firefox 1 t/m 4

Mozilla Firefox, bekend van de vos met de vuurstaart. Om achter het versie nummer van Firefox te vinden, volgt de volgende stappen:

1. Open de browser Firefox
  2. Klik linksboven op 'Help'
  3. Klik op 'Over Firefox'
  4. Een klein schermpje verschijnt met daarin het versienummer.

Firefox 5 t/m 24

In de hogere versies van Firefox zitten alle opties verborgen achter een klein menu dat 'Firefox' heet. Dit menu kan uitgeschakeld zijn. Indien dit menu niet aanwezig is, volg de stappen gemeld bij Firefox 1 t/m 4.

1. Open de browser Firefox
  2. Klik linksboven op Firefox
  3. Klik het menu bij 'Help' open
  4. Klik op 'Over Firefox'
  5. Een klein schermpje verschijnt met daarin het versienummer.

Chrome (alle versies)

1. Open de browser Chrome.
  2. Klik rechtsboven op het icoon met de 3 streepjes.
  3. Klik op 'Over Google Chrome'
  4. Een nieuw tabblad opent met daarin het versienummer