Achtergrond aanpassen

Wanneer je op het submenu ‘Achtergrond’ klikt dan kom je terecht op een actiepagina waarop je een aantal aanpassingen kan doorvoeren die van invloed zijn op de achtergrond van iedere pagina op de werkenbij website.

Deze pagina is verdeeld in twee onderdelen, te weten:

• Afbeelding selecteren
  • Weergave-instellingen

Afbeelding selecteren
Bij het onderdeel kopafbeelding is het mogelijk een afbeelding te uploaden en ervoor te zorgen dat deze als achtergrond afbeelding ingesteld word. Het selecteren en uploaden van een afbeelding gaat op exact dezelfde manier(en) als bij het selecteren en uploaden van een afbeelding in 4.2.4 Header.

Bij het selecteren van een afbeelding vanaf je PC of vanuit de Mediabibliotheek wordt het voorbeeld direct aangepast om een indruk te geven hoe de achtergrond van de website eruit komt te zien. Vervolgens worden er een aantal mogelijkheden getoond, bij het onderdeel ‘Weergave instellingen’ om de achtergrondafbeelding qua uitleiding aan te passen.

Weergave-instellingen
Het onderdeel ‘Weergave-instellingen’ is alleen voorzien van een mogelijkheid om de achtergrondkleur van de werkenbij website aan te passen wanneer er geen achtergrondafbeelding is geselecteerd. Deze kleur is middels de bekende kleurenwaaier, welke getoond wordt na het klikken op de button ‘Kleur selecteren’, aan te passen.

Wanneer er wel een afbeelding is geselecteerd dan krijg je automatisch bij ‘Weergave-instellingen’ extra opties om deze afbeelding qua uitlijning aan te passen. Deze opties worden verder toegelicht in onderstaand overzicht.

Optie

Toelichting

Herhalen

• Bij ‘niet herhalen’ wordt de afbeelding 1 keer getoond
  • Bij ‘herhalen’ wordt de afbeelding horizontaal en verticaal herhaald tot het beeld gevuld is
  • Bij ‘verticaal herhalen’ wordt de afbeelding verticaal herhaald
  • Bij ‘horizontaal herhalen’ wordt de afbeelding horizontaal herhaald

Positie

• Bij ‘Links’ wordt de afbeelding links uitgelijnd op iedere pagina
  • Bij ‘Gecentreerd’ wordt de afbeelding gecentreerd uitgelijnd op iedere pagina
  • Bij ‘Rechts’ wordt de afbeelding rechts uitgelijnd op iedere pagina

Achtergrond bijlage

• Bij ‘Gefixeerd’ blijft de afbeelding staan als er wordt gescrolled in de pagina
  • Bij ‘Scrollen’ scrollt de afbeelding mee als er wordt gescrolled in de pagina

Wijzigingen opslaan
Door onderaan op de pagina ‘Achtergrond’ op de button ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken worden de doorgevoerde wijzigingen met betrekking tot de achtergrond opgeslagen.