Menu's (Navigatie) aanpassen

Print

Wanneer je op het submenu ‘Menu’s’ klikt, dan kom je terecht op een overzichts- en actie pagina waarop je een overzicht hebt welke menu’s er aanwezig zijn en welke bestaande pagina’s er momenteel in de menubalk van de werkenbij website worden getoond.

In onderstaand screenshot staan de belangrijkste onderdelen met een kleur gekaderd. Deze opties worden vervolgens verder toegelicht.


Kleur kader

Toelichting

Blauwe kader

In dit onderdeel wordt inzichtelijk gemaakt welke pagina’s er aangemaakt zijn. Vanuit dit onderdeel kun je bestaande pagina’s selecteren en aan de navigatie van de website toevoegen.

Groene kader

In dit onderdeel staat de navigatie van de website ingericht welke volledig naar wens aangepast kan worden.

Pagina’s toevoegen aan de navigatie van de website
Vanuit het onderdeel ‘Pagina’s’ (blauwe kader) heb je de mogelijkheid om bestaande aangemaakte pagina’s toe te voegen aan de navigatie van de werkenbij website. Door ze aan de navigatie toe te voegen wordt/worden de geselecteerde pagina/geselecteerd pagina’s automatisch toegevoegd aan de menubalk op de werkenbij website.


In bovenstaand screenshot is de pagina ‘Stageplaatsen’ (rode pijl) als voorbeeld genomen. Door de pagina aan te vinken en vervolgens op de button ‘Aan menu toevoegen’ te klikken wordt de pagina toegevoegd als pagina in de navigatie (groene kader).

De navigatie van de website aanpassen
Wanneer er een nieuwe pagina, middels bovenstaande beschreven manier, is toegevoegd aan de navigatie van de website, dan wordt deze nieuwe toegevoegde pagina als onderste pagina toegevoegd (zie screenshot op de volgende pagina). 


Vanaf dit moment kun je de pagina gaan verslepen naar de, voor jou, gewenste positie in de navigatie. Indien de pagina reeds op de juiste plek in de navigatie staat kun je het menu direct opslaan middels de button ‘Menu opslaan’.

Indien je de pagina nog wilt verplaatsen naar een andere plek in de navigatie, dan kun je de pagina verslepen naar de gewenste plek.

In onderstaand voorbeeld is het gewenst dat de pagina ‘Stageplaatsen’ boven ‘Vacatures’ komt te staan in de navigatie.


Door met je cursor op de pagina te staan verandert de cursor van je muis van een pijl naar een kruis.

Hierdoor kun je de pagina ‘vastpakken’ en verslepen naar de gewenste positie.


Wanneer je de pagina op de juiste plek hebt versleept en de navigatie staat in de gewenste volgorde, kun je de navigatie opslaan door op de button ‘Menu opslaan’ te klikken. De opbouw van de navigatie wordt vervolgens direct op de werkenbij bijgewerkt.LET OP: De standaard werkenbij website wordt standaard met een aantal vooraf ingericht pagina’s opgeleverd, waarbij de pagina ‘Home’ in de meest voorkomende gevallen als bovenste/eerste pagina ingericht staat. Wij adviseren de pagina ‘Home’ als eerste pagina in de navigatie te laten staan. Indien je deze toch aangepast wilt hebben, neem dan gerust contact op met de contactpersoon van Connexys.

Hoofdpagina’s en Subpagina’s
In voorgaande paragraaf staat beschreven hoe pagina’s toegevoegd kunnen worden aan de navigatie. In deze paragraaf maken we inzichtelijk dat er twee typen pagina’s in de navigatie aanwezig zijn, te weten:

  • Hoofdpagina’s
  • Subpagina’s (onderliggende pagina van de hoofdpagina)

Middels onderstaande voorbeelden maken we inzichtelijk wat het verschil is tussen een hoofdpagina en een subpagina. In deze voorbeelden hebben wij de pagina ‘Over Onze Organisatie’ als voorbeeld genomen.

Voorbeeld hoofdpagina:
In onderstaand voorbeeld wordt duidelijk gemaakt hoe je een hoofdpagina kunt herkennen. Hierbij is de pagina ‘Vacatures’ (blauw kader) een hoofdpagina.


Je kunt een hoofdpagina herkennen door een pagina die volledig links uitgelijnd is en, indien van toepassing, subpagina’s onder zicht heeft ‘hangen’. Indien een hoofdpagina geen subpagina’s heeft dan staat hoofdpagina exact boven of onder een andere pagina.

Voorbeeld subpagina:
In onderstaand voorbeeld wordt duidelijk gemaakt hoe je een subpagina kunt herkennen. Hierbij is de pagina ‘Open sollicitatie’ (groene kader) een subpagina.


Je kunt een subpagina herkennen door een pagina die onder de hoofdpagina ‘hangt’ en rechts uitgelijnd is. Daarnaast wordt een subpagina gemarkeerd met de term 'subitem'.

Pagina’s verwijderen uit de navigatie.
In de navigatie heb je naast het toevoegen van pagina’s ook de mogelijkheid om pagina’s te verwijderen. 


Je kunt pagina’s verwijderen door bij de betreffende pagina op het drop down icoon ‘Pagina’ te klikken en vervolgens op de link ‘Verwijderen’. Wanneer je hiervoor kiest, wordt de pagina direct verwijderd uit de navigatie en verdwijnt deze direct uit de menubalk op de homepage op de werkenbij website.

Menu’s koppelen aan vooraf ingestelde thema menu’s

De standaard werkenbij website wordt standaard met een aantal vooraf ingerichte menu’s opgeleverd, te weten:

  • Hoofd menu
  • Footer menu
  • Juridisch menu


Deze menu’s worden, voor een optimale werking van de werkenbij website, bij de inrichting gekoppeld aan de thema locaties. Hierdoor wordt het hoofdmenu (met alle hoofd- en subpagina’s) bovenaan de website geplaatst, het footermenu onderin en als laatste daaronder het juridisch menu (met de pagina’s zoals Disclaimer, Copyright en Pivacy Statement)  

LET OP: De standaard werkenbij website wordt standaard met een aantal vooraf ingerichte menu’s en thema locaties opgeleverd. Wij adviseren deze menu’s en themalocaties niet zelfstandig aan te passen. Indien je deze toch aangepast wilt hebben, neem dan gerust contact op met de contactpersoon van Connexys.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen