Talentpools

Talentpools biedt de mogelijkheid om kandidaten en contactpersonen te groeperen, door ze in een talentpool te plaatsen. De diverse Talentpools kunnen vervolgens worden gebruikt om acties mee uit te voeren, de geselecteerde personen snel terug te vinden. Via het tabblad Zoeken kan een Talentpool een goed startpunt zijn om een zoektocht te beginnen naar een geschikte kandidaat. 

Aanmaken van Talentpools 

Gebruikers met het Talentpool recht mogen Talentpools aanmaken via het linkermenu. Door kandidaten te selecteren en op te pakken met de muis, komt het Talentpool menu automatisch naar boven. Je kan er voor kiezen om een nieuwe Talentpool aan te maken of een bestaande Talentpool aan te vullen. 

Kandidaten of inschrijvingen worden ontdubbeld wanneer ze worden toegevoegd.

Wanneer een Talentpool aangemaakt voor alle gebruikers, moet de Talentpool op 'Publiek' gezet worden. Niet publieke Talentpools zijn alleen beschikbaar voor de gekoppelde gebruiker. 

Onderhouden van Talentpools

Talentpools kunnen eenvoudig worden onderhouden via het linkermenu. Klik het Talentpool in het linkermenu open. Klik vervolgens de gewenste Talentpool aan om het Talentpool beheerscherm in te zien. 

Er zijn vier opties aanwezig in dit menu. 

De Ster maak de Talentpool favoriet. Favoriete Talentpools krijgen een plek bovenaan in het linkermenu. 
Het Potlood biedt de optie om de naam van de Talentpool te wijzigen. 
Het Delete bord gooit de Talentpool voor altijd weg. 
De Talentpool knop opent deze Talentpool in het tabblad Talentpools. 

Tabblad Talentpools

Via het tabblad Talentpools kan een overzicht worden gemaakt van de inhoud van alle Talentpools. Met diverse filters kan deze informatie worden gefilterd voor het juiste resultaat. Ook in het tabblad Talentpools zijn groepsgewijze acties aanwezig om snel kandidaten te kunnen voordragen of alle personen te mailen. De getoonde informatie kan ook worden geëxporteerd. 

Talentpools in dossiers

In het Kandidaatsdossier staat een sectie Talentpools. Hierin staan alle Talentpools weergegeven waar de betreffende persoon in opgenomen is. In deze sectie kan ook een Talentpool registratie worden verwijderd of toegevoegd. 

Beheer Talentpools

Voor de Beheerder zijn er extra opties beschikbaar in het Tabblad Beheer. De volgende opties zijn beschikbaar. 

Naam Net als de gebruiker, mag een beheerder ook de naam veranderen. 
Gebruiker  Een beheerder mag de gebruiker veranderen van een Talentpool. Hierdoor kan de Talentpool beschikbaar gemaakt worden voor een andere gebruiker. Indien Publiek op Nee staat, kan alleen de geselecteerde gebruiker de Talentpool zien.
Publiek De keuze Ja of Nee zorgt er voor of de Talentpool voor iedereen inzichtelijk is of beperkt blijft tot de gekozen gebruiker bij 'Gebruiker'. 

Groepsgewijs werken met Talentpools

Via Talentpools kan op eenvoudige wijze een groepsgewijze actie worden uitgevoerd met alle kandidaten. De meeste groepsgewijze acties zijn aanwezig van voordragen, mailen, vragenlijsten versturen tot PDF documenten maken. 

Een groepsgewijze actie is te starten via de volgende stappen 

1: Klik het linkermenu Talentpool open. 

2: Klik op de gewenste Talentpool open

3: Klik op de optie 'Groepsgewijs'

4: Kies de juiste actie

5: Vul het Groepsgewijs werken scherm verder in met de gevraagde gegevens. 

Let op! Een groepsgewijze actie vanuit dit Talentpool scherm werkt met ALLE aanwezige kandidaten. Er kan geen selectie worden gemaakt. Liever een selectie maken? Klik dan op het 'Open Talentpool in Tabblad' icon 

Zoeken met Talentpools

In de meeste organisaties worden Talentpool gebruikt om talent te sorteren en snel terug te kunnen vinden. In combinatie met het Tabblad Zoeken kan op eenvoudige wijze de juiste kandidaat geselecteerd worden voor een nieuwe vacature. Meer informatie over het Tabblad Zoeken is hier terug te vinden.

Video Talenpools: 

klik hier voor low quality
klik hier voor high quality

Opmerkingen

  • Avatar
    Logtenstein, (Femke) F. van

    Het gebruik van een talentpool is helder. Ik vraag me af hoe je de pools zuiver houdt. Heeft iemand hier tips voor?