Verstoring Werkenbij websites op 20 december 2013

Print

Op vrijdag 20 december 2013 zijn een aantal van onze werkenbij websites tijdelijk minder goed of niet bereikbaar geweest. Er heeft zich tussen 9:55 en 10:15 uur een incident voorgedaan in het storage-netwerk. Hierbij is één van de storage-nodes in het cluster een storage-koppeling verloren waardoor één of meerdere virtuele servers die gebruik maken van deze storage-node tijdelijk niet beschikbaar zijn geweest. 

Omstreeks 9:55 uur kregen we een melding dat er een koppeling verloren was gegaan tussen de storage en het VMware-platform waardoor enkele virtuele servers niet bereikbaar waren. Toen we hiervan op de hoogte werden gebracht zijn we direct gestart met de herstelwerkzaamheden.

Het herstellen van de verbinding met het storage-netwerk heeft ervoor gezorgd dat de virtuele servers weer een correct gekoppelde verbinding kregen. Een enkele server diende herstart te worden om de functionaliteit te herstellen.


Om 10:15 uur waren de problemen opgelost en waren alle servers weer bereikbaar. Om 10:47 werkten al onze werkenbij website weer optimaal.

De procedure voor aanpassingen in het storage netwerk zijn verder verscherpt om de kans op herhaling in de toekomst tot een minimum te beperken.

Onze excuses voor het ongemak.

Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Michael Borst via telefoonnummer 010-4980988.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen