Mailservers: nu met DKIM

De Connexys applicatie verstuurt erg veel mail. Denk aan job-alerts, maar ook aan groepsgewijze acties zoals afwijzingen. Het is in de Internet wereld helaas ook zo dat SPAM een enorm veel voorkomend probleem is. Wij willen graag dat de mail die onze applicatie verstuurd niet terecht komt in de steeds meer geavanceerde spamfilters.

De oplossing hiervoor is om zoveel mogelijk bij te blijven in de technische ontwikkelingen op het gebied van e-mail. Enige tijd geleden heeft Connexys er al voor gekozen om de mail versleuteld te versturen (TLS). Dit doen we nu standaard en zolang de ontvangende server dit ondersteund zal dat ook gebeuren. Indien de ontvangende server dit protocol niet ondersteund dan wordt de mail onversleuteld verstuurd.

Medio januari 2014 hebben we een redelijk nieuwe standaard geïmplementeerd: DKIM.

DKIM staat voor 'DomainKeys Identified Mail'. Deze relatief nieuwe standaard is opgesteld als Anti-Phishing en Anti-SPAM maatregel en wordt onder andere gebruikt en ondersteund door Google/Gmail.

Alle e-mail die door de Connexys applicatie wordt verstuurd bevat een aparte toevoeging (DKIM handtekening). Deze toevoeging is feitelijk een digitale handtekening die de ontvangende mailserver kan valideren tegen een server (DNS) van Connexys. Zo kan de ontvangende mailserver valideren of de mail daadwerkelijk door de mailserver van Connexys is verstuurd. Hiermee zal de mail weer als meer betrouwbaar worden beschouwd en is de kans kleiner dat Connexys mail als SPAM wordt gezien.

Let op: de implementatie van DKIM is helaas geen garantie voor het SPAM probleem. Hiervoor zijn meer zaken van belang. Wel is dit een goede stap in de strijd die wij leveren tegen de spamfilters.

Mocht dit onderwerp vragen oproepen, wij beantwoorden deze vragen graag.

Opmerkingen