Data afscherming

Met data afscherming is het mogelijk om bepaalde gegevens in de database af te schermen voor één of meerdere groepen gebruikers. Na activatie kun je de afscherming inrichten op beheerniveau.

Op zoek naar de instructie van data afscherming? Klik hier.

Type data afscherming

De afscherming kent twee typen:

• Data afscherming op hoofdentiteiten
  • Data afscherming op stamgegevens

Data afscherming op hoofdentiteiten

Dit betreft het afschermen van organisaties/afdelingen, contactpersonen, vacatures, evenementen, kandidaten, inschrijvingen, externe/interne sollicitaties.

Voorbeeld:
Een gebruiker is gekoppeld aan de eigen afdeling. Deze gebruiker ziet alleen vacatures en sollicitaties die bij deze afdeling bekend zijn. Kandidaten of gegevens gekoppeld aan een andere afdeling zijn totaal afgeschermd voor deze gebruiker. Op sollicitatieniveau valt hierin ook onderscheid te maken tussen interne en externe sollicitaties. Op deze manier kan de privacy van interne kandidaten nog beter gewaarborgd worden.

Data afscherming op stamgegevens
Dit betreft het afschermen van stamdata zoals contractsoorten, standaard documenten, afwijsredenen, publicaties en functies.

Voorbeeld:
Diverse organisatieonderdelen binnen jouw organisatie maken gebruik van Engelstalige standaarddocumenten. Met data-afscherming is het mogelijk om deze documenten alleen te tonen bij de gebruikers van de betreffende organisatieonderde(e)l(en). Gebruikers die niet aan het organisatieonderdeel gekoppeld zijn, krijgen de Engelse documentatie niet meer te zien.

Uitgangspunt
Het uitgangspunt bij de inrichting van data afscherming is dat gebruikers gekoppeld worden aan een of meerdere organisatie onderdelen (bijvoorbeeld de eigen divisie of afdeling). Wanneer afscherming voor de gebruiker actief is, ziet hij conform bepaalde regels bovenstaande hoofdentiteiten en/of stamgegevens alleen als deze verbonden zijn aan het organisatie onderdeel/onderdelen waaraan de gebruiker gekoppeld is.

Gebruik van de functionaliteit
De functionaliteit is kosteloos voor elke klant beschikbaar en kan op verzoek worden geactiveerd. Voor een instructie en de inrichting van de functionaliteit biedt Connexys jou kosteloos twee consultancy uren aan. Dit is in veel gevallen voldoende om vervolgens zelfstandig de verdere inrichting door een beheerder te laten afronden.