Verwijderen advertenties van jobboards

Indien je een vacature van een jobboard wilt verwijderen zijn er twee mogelijkheden. 

1. De advertentie sluiten door middel van het icoontje (stekkertje)

Wanneer je een advertentie op een jobboard wilt verwijderen of sluiten waardoor er niet meer kan worden gesolliciteerd, ga je naar de vacature in de applicatie. Zoek de advertentie op die je van het jobboard wilt verwijderen. Klik op het stekker icoontje uiterst rechts bij deze advertentie die gesloten/verwijderd moet worden.

De advertentie wordt nu verwijderd op het jobboard. Als je via het sollicitatieformulier probeert te solliciteren komt er in eerste instantie een pagina naar voren met ‘vacature is niet meer beschikbaar’. Het kan even duren voordat de advertentie volledig verwijderd is van het jobboard. Hoelang dit duurt, verschilt per jobboard.

2. De vacature krijgt een andere status dan Open

Zodra je de vacature een andere status geeft, namelijk; Vervuld, On Hold, Cancelled, dan wordt de vacature verwijderd van de jobboards. Wat je nu nog wel moet doen is de vacature updaten. Dit doe je door middel van de melding in het vacaturedossier bovenaan. Het gaat om de melding in het vacaturedossier bovenaan. Het gaat om de melding "Deze vacature is recentelijk gewijzigd. Klik hier om de jobboards bij te werken". Wanneer je dit niet doet, dan zal de vacature nog steeds zichtbaar zijn op het jobboard.  

Als je de vacature hebt bijgewerkt kan er niet meer gesolliciteerd worden op het jobboard. Als je via het sollicitatieformulier probeert te solliciteren komt er in eerste instantie een pagina naar voren met ‘vacature is niet meer beschikbaar’ Let op: Het kan even duren voordat de advertentie volledig verwijderd is van het jobboard. Hoelang dit duurt, verschilt per jobboard.

Opmerkingen