Opmaakprofiel

Opmaak

Wanneer een e-mail wordt verzonden, is de inhoud van opmaak voorzien. Deze opmaak wordt deels bepaald door het opmaakprofiel.

Aanmaken en bewerken

Vanuit Opmaakprofielen in Beheer kunnen verschillende profielen worden aangemaakt en bewerkt.

Indien de module HTML Email actief is, is een WYSIWYG-editor beschikbaar, waarmee de stijl kan worden aangepast.

Zonder deze module kunnen alleen middels HTML-code aanpassingen worden gedaan.

Elk profiel bestaat uit een header en een footer. De tekst in de body van de e-mail wordt gevuld met tekst uit een standaarddocument, of tekst die is ingevoerd wanneer een e-mail vanuit de applicatie wordt gestuurd.

Standaard opmaakprofiel

Per gebruikersprofiel kan worden bepaald welk opmaakprofiel vooraf geselecteerd wordt bij het opstellen van een e-mailbericht. Deze instelling kan via onderstaande stappen worden gewijzigd:

1. Ga naar Beheer: https://app.connexys.nl/management/portal/start
  2. Selecteer Gebruikersprofielen schermrechten: https://app.connexys.nl/management/userprofile/
  3. In de kolom Standaard html-profiel is per profiel te zien welk html-profiel als standaard is ingesteld
  4. Selecteer het profiel waarbij je de aanpassing wilt verrichten
  5. Kies rechtsboven de knop Bewerken: https://app.connexys.nl/management/userprofile/3/edit
  6. Kies achter Standaard html-profiel het gewenste profiel (Vaak is dit de organisatienaam)
  7. Kies Opslaan

Alle gebruikers met het profiel waarbij je de wijziging hebt gedaan zullen nu bij het aanmaken van een e-mailcontact ‘Klantnaam’ als opmaakprofiel ingevuld krijgen, in plaats van ‘Basic’.