Vacature-interface XML

XML-bestand

Via het XML-bestand kunnen vacaturegegevens naar eigen inzicht worden verwerkt en geïntegreerd. Alle benodigde gegevens worden aangeleverd en je hebt zelf de vrijheid om deze te tonen zoals gewenst. Indien er binnen Connexys een aanpassing wordt gedaan bij een vacature, of gegevens met relatie tot deze vacature, is deze wijziging direct zichtbaar in de XML. De XML bevat altijd de actuele gegevens.

De XML kan periodiek worden uitgelezen, niet vaker dan eens per 10 minuten.

Er kan gekozen worden de XML eerst in een cms in te laden alvorens de vacatures te publiceren.

Criteria

Een vacature verschijnt in de XML als aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan:

• Vacature heeft als status open
  • Startdatum is een tijdstip in het verleden
  • Sluitingsdatum ligt in de toekomst of is leeg
  • De vacature bevat een actieve advertentie
  • De publicatie heeft een startdatum in het verleden
  • De publicatie heeft een einddatum in de toekomst of is leeg
  • Er is een goedgekeurde advertentietekst

De publicatie_id geeft met een nummer aan waarheen een vacature moet worden gepubliceerd. Verschillende publicatiekanalen worden geïdentificeerd met ID-nummers (dit geldt voor alle items).

Een vacature kan meerdere publicaties bevatten. De nieuwste publicaties verschijnen niet per definitie onder- of bovenaan. Let daarom op de publicatiedatums bij het uitlezen van de XML.

Filteren van het XML-bestand

Als alternatief voor het via een cms filteren kan ook worden gekozen de XML met behulp van parameters aan te roepen, zodat bijvoorbeeld een overzicht kan worden gemaakt met alleen vacatures van het hoofdkantoor.

De websitebeheerder kan in overleg met Connexys de juiste informatie binnen halen om op de site te tonen. In dit geval kan dit op de hand van het <organisatie_id>.

In sommige gevallen wordt er gekozen om dit te doen op de naam van een specifiek onderdeel. Deze is terug te vinden in <weergave_organisatie>. Hier schuilt echter een gevaar in. Vanaf het moment dat een beheerder binnen het systeem deze gebruikte naam aanpast, zal de website niet meer werken. Dit komt door het feit dat er puur naar de naam wordt gekeken en niet naar een ID. Het filteren op naam is echter wel eenvoudiger om af te stellen.

Deze oplossing is op alle velden toe te passen. Per situatie moet er goed worden bekeken wat er bereikt moet worden. Connexys heeft namelijk ook een aantal XML-bestanden achter de hand die niet direct worden uitgegeven. Deze XML-bestanden worden gebruikt om gegevens direct uit de database uit te lezen. Bijvoorbeeld organisatienamen of functies. Deze gegevens worden direct uit de database gehaald om keuzelijsten te vullen met altijd de juiste informatie.

Het mogelijk te filteren door een parameter toe te passen in de URL. In een publicatie worden een aantal automatisch gegenereerde links meegestuurd, namelijk de <sollicitatie_link>, <vacature_link> en <mail_a_friend_link>. In deze links wordt gebruik gemaakt van een aantal parameters, welke ook gebruikt kunnen worden om te bepalen wat er getoond wordt bij het opvragen van de pagina.

Parameters

Parameters Omschrijving
p_taal=1

Geeft met een nummer de taal aan waarin de headers moeten worden weergegeven.

• 1 = Nederlands
  • 2 = Engels
  • 3 = Duits
  • 4 = Frans
adv_taal=1 Geeft met een nummer de taal aan waarin de advertentie moet worden weergegeven
p_pub_id=1

Te gebruiken wanneer vacatures moeten worden opgeroepen voor een bepaald publicatie id. Handig voor intranet of stage-publicaties. Meest gebruikte default (Dit kan afwijken!)

• 1 = Eigen site
  • 2 = Intranet