Door maatwerk gebruikte standaarddocumenten

Bij het versturen van e-mailberichten vanuit formulieren en ander maatwerk wordt vaak gebruikgemaakt van standaarddocumenten. Denk hierbij aan bevestigingsmails aan kandidaten op het moment dat zij een sollicitatie afronden, of de e-mail met nieuwe vacatures die kandidaten ontvangen wanneer zij zich voor een jobalert hebben ingeschreven.

Bij het bewerken van standaarddocumenten is het belangrijk om je bewust te zijn van een aantal punten:

  • Wanneer in het standaarddocument merge-items gebruikt worden kan het zijn dat deze met heel specifiek maatwerk zijn geïmplementeerd. Het is niet altijd mogelijk andere merge-items te gebruiken dan bij de implementatie afgesproken. Indien je deze wilt aanpassen zal het maatwerk moeten worden gewijzigd.
    Dit geldt doorgaans niet voor bevestigingsmails die gebruikt worden op reguliere open- of gerichtesollicitatieformulieren, maar vaak wel bij standaarddocumenten die gebruikt worden voor jobalerts, private-accounts, of anonimiseringsscripts.
  • De status actief heeft geen betrekking op het maatwerk, en heeft alleen binnen Connexys betekenis. Inactieve standaarddocumenten worden niet getoond bij communicatie vanuit Connexys.
  • De status gekoppeld geeft aan of het standaarddocument gekoppeld is aan een van de formulieren.

Opmerkingen