Youtube video's toevoegen aan de website

Vanuit het CMS van WordPress kun je ervoor zorgen dat op iedere gewenste pagina en in iedere gewenste widget een Youtube video getoond wordt.

Youtube video toevoegen op een pagina
Om een Youtube video te tonen op een pagina dien je in het CMS de gewenste pagina te selecteren via het onderdeel 'Pagina's'.

Vervolgens kun je op iedere gewenste plek in de tekst een shortcode plaatsen om een Youtube video te integreren op deze pagina. Dit kan met onderstaande shortcode:

[embed]http://www.youtube.com/watch?v=p8j_ACAXknY[/embed]

Zoek op Youtube de gewenste video die je op de pagina wilt plaatsen. Kopieer de unieke url van de deze video uit de adresbalk van je browser:

Plak deze url in de shortcode tussen [embed] en [/embed]. Kopieer en plak de volledige shortcode op de gewenste plek in de teksteditor van de pagina in het CMS waarop de video getoond moet worden. Kies er tot slot voor de pagina te publiceren/bij te werken en controleer het resultaat op de pagina op de website.

Een voorbeeld van een correct geplaatste Youtube video op een pagina is weergegeven in onderstaand voorbeeld:

Youtube video toevoegen in een widget
Om een Youtube video te tonen in een widget dien je de widget 'Tekst' toe te voegen in het gewenste widget-gebied bij het onderdeel 'Widgets'. Vervolgens dien je onderstaande 'shortcode' te gebruiken:

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/p8j_ACAXknY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Achter 'src' dien je tussen de aanhalingstekens de embed-url van de gewenste Youtube video te plaatsen. Om de embed-url vanuit Youtube te genereren dien je op de pagina van de Youtube video (bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=p8j_ACAXknY) op 'Insluiten' te klikken waarna de embed-url getoond wordt. Dit is bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/embed/p8j_ACAXknY

Wanneer je de juiste embed-url in de shortcode hebt toegevoegd dan kun je de gehele shortcode kopiëren en plakken in de tekst-widget. Wanneer je de widget vervolgens opslaat kun je het resultaat bekijken waar deze widget gepresenteerd wordt op de website. Een voorbeeld van een correct geplaatste Youtube video in een widget is weergegeven in onderstaand voorbeeld: