Opgelost: Incidenten na release 3.3.4: weergave standaarddocumenten in Beheer

Update - opgelost dinsdag 07 oktober 8:00 uur

Gisteravond rond 22:30 uur hebben we een hotfix uitgerold waarmee de overgebleven issues die voortkwamen uit release 3.3.4 opgelost. De volgende issues zijn hiermee opgelost:

- het bekijken en previewen van standaarddocumenten geven een niet-correcte weergave van standaarddocumenten in Beheer.

- documenten konden tijdelijk niet worden opgeslagen bij het handmatig aanmaken van een inschrijving bij een nieuw aangemaakt kandidaat.

- het was tijdelijk niet mogelijk om een nieuw wachtwoord te versturen naar een bestaande gebruiker.

 

Update vrijdag 03 oktober 10:05 uur

De uitrol van de hotfix is geslaagd. De opmaak van de mails die verstuurd worden n.a.v. groepsgewijze acties hebben weer een correcte opmaak, zonder HTML-tekens. De overige issues zijn helaas nog niet opgelost. Hier wordt hard aan gewerkt.

----

Update 17:24 uur

Er wordt op dit moment een hotfix uitgerold waarbij het issue met de zichtbare HTML-tekens is opgelost. Vanaf 18:00 uur kunnen er weer groepsgewijze acties plaatsvinden waar de tekens niet meer zichtbaar zijn in de mail van de ontvanger.

De overige issues zijn nog in onderzoek en worden zo spoedig mogelijk opgelost.

-----

Update 13:40 uur

Er is gebleken dat HTML-tekens zichtbaar zijn in de mails die zijn verstuurd naar aanleiding van groepsgewijze acties. Het gaat hier dan om de mails die na de livegang van de release 3.3.4 verstuurd zijn. Dit gebeurt alleen bij een groepsgewijze acties zoals een afwijzing, mailing, uitnodiging naar kandidaten of bij mails naar contactpersonen n.a.v. een signaal (voordracht beantwoord, sluitingsdatum vacature, etc.). Dit laatste is alleen van toepassing indien 'signalen' aan staan. Dit kun je controleren in Beheer>Configuratie>Signalen.

Uitzondering
Wanneer de kandidaat gebruik maakt van een emailadres zoals Gmail, Hotmail of live.com, zijn deze html tekens niet zichtbaar. 

Workarround
Waar mogelijk kun je mails per stuk versturen in plaats van groepsgewijs verwerken. Of je kunt de groepsgewijze actie nog even uitstellen tot het probleem is verholpen.

------

Gisteravond 1 oktober vond de livegang plaats van release 3.3.4. Bij het uitvoeren van deze release heeft er een incident plaatsgevonden. Dit heeft erin geresulteerd dat de pagina Standaarddocumenten in Beheer niet correct werkt. Na uitvoerig onderzoek is gebleken dat er zich geen problemen voor doen bij contacten die worden verstuurd vanuit de applicatie.

De afdeling Ontwikkeling werkt aan de oplossing. Updates over de precieze oplostijd volgen in dit artikelzodra deze bekend zijn.

Het incident
Op de beheerpagina van de Standaarddocumenten geeft het bekijken en previewen van standaarddocumenten op dit moment geen duidelijke weergave.

Bij het gebruik van oude merge items, zijn de merge items niet zichtbaar. Deze merge items zijn wel zichtbaar wanneer je de bewerkpagina van het standaarddocument opent. Oude merge items zijn herkenbaar aan de haakjes → <datum>
De previewfunctie werkt niet bij het gebruik van oude merge items dus het incident is hier niet van toepassing.

 

Wanneer je gebruik maakt van nieuwe merge items dan wordt nu niet de juiste opmaak getoond in de previewfunctie. Deze nieuwe merge items zijn te herkennen aan de accolades--> {datum}

Uitzondering
Wanneer er in het standaarddocument gebruik wordt gemaakt van nieuwe merge items dan worden deze wel correct getoond op de detailpagina van het standaarddocument.
De contacten die worden verstuurd vanuit de applicatie worden correct weergegeven bij de ontvanger.

Oorzaak
De oorzaak van dit incident is nog niet bekend en wordt momenteel onderzocht door de afdeling Ontwikkeling.

Opmerkingen