Aankondiging beëindiging ondersteuning IE7 en IE8

Met ingang van 1 januari 2015 worden de browsers Microsoft Internet Explorer 7.0 (IE7) en 8.0 (IE8) niet langer door Connexys ondersteund. 

Wat gaat er veranderen?
Microsoft heeft aangekondigd dat het de ondersteuning voor IE7 en IE8 in januari 2015 gaat beëindigen. Na de eerste release van Connexys in 2015 zijn er mogelijk bepaalde functionaliteiten die niet langer werken in deze browsers. Bugs of problemen met prestaties die zich alleen voordoen in IE7 en IE8, worden na deze eerste release niet langer onderzocht of verholpen door Connexys.

Waarom beëindigen we de ondersteuning voor IE7 en IE8?
Aan deze beslissing liggen drie redenen ten grondslag:

  • IE7 en IE8 zijn minder veilig. Er zijn door de jaren heen meerdere kwetsbaarheden in de beveiliging van deze browsers ontdekt. In het kader van die beveiliging vinden wij het niet meer verantwoord een onveilig product te ondersteunen.
  • Deze browsers zijn niet compatibel met HTML5. HTML5 is de nieuwe standaard binnen de sector, ondersteunt mobiele apparaten, hoeft niet te vertrouwen op invoegtoepassingen en biedt een betere ervaring voor onze klanten. Dit is de technologie waarin we investeren voor het ontwikkelen van huidige en toekomstige functionaliteiten.
  • Microsoft gaat stoppen met de ondersteuning van IE7 en IE8 in januari 2015. Raadpleeg voor meer informatie over de plannen van Microsoft hun website. Er komen geen veiligheidsupdates meer voor IE7 en IE8 wat de risico’s voor het gebruik van deze browsers fors vergroot.

Welke actie kan ik ondernemen?

Als superuser of beheerder van jullie organisatie willen we je middels deze e-mail dringend adviseren om een upgrade uit te voeren naar één van onze ondersteunde browsers vóór 1 januari 2015. Momenteel ondersteunen we de volgende browsers:

  • Microsoft Internet Explorer, versies 9, 10 en 11
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome

Wat gebeurt er als ik geen actie onderneem?
In dit geval heb je via IE7 en IE8 nog steeds toegang tot de applicatie echter kunnen verschillende functionaliteiten mogelijk niet naar behoren werken. Daarnaast worden bugs of problemen die zich alleen voordoen in IE7 en IE8, na deze release niet langer onderzocht of verholpen door Connexys. Ook worden nieuwe releases niet langer getest tegen IE7 en IE8.

Hoe kan ik meer informatie krijgen?
De Servicedesk van Connexys is altijd beschikbaar voor een antwoord op alle vragen die je mogelijk hebt over deze wijzigingen. Wij zijn te bereiken op 010 – 49 80 988 of per mail via support@connexys.com

Opmerkingen