Hoe leeg ik de cache van mijn browser?

Het komt voor dat je nog een oude versie van een pagina op een website ziet terwijl deze pagina al wel is verandert. Het herladen (refresh) van de pagina kan hiervoor een oplossing zijn, maar kan ook niks uithalen. De browser haalt dan de pagina uit de cache op de PC en toont dus de oude versie. Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat je weer de actuele informatie te zien krijgt.
Bekijk per browser hoe je de cache van de browser kunt legen:

Internet Explorer
Hoe je de cache verwijdert in Internet Explorer (IE), hangt af van de versie van IE en Windows die je gebruikt.

Internet explorer 10 en 11
1. Klik 'tools icoontje' (blauw/grijze tandwieltje), rechtsboven in de browser
2. Klik op 'Veiligheid'
3. Klik op 'Browsergeschiedenis verwijderen'
4. Selecteer 'Tijdelijke internet bestanden en website bestanden'
5. Klik op 'Verwijderen'

Internet Explorer 8 en 9
    1.    Klik op Beveiliging of Extra (Tools)
    2.    Klik op 'Browsergeschiedenis verwijderen'
    3.    Kies de gewenste functies

Firefox
    1.    Klik op de menubalk van Firefox op 'Extra'.
    2.    Klik op 'Opties'.
    3.    Klik onder 'Geavanceerd' op het tabblad 'Netwerk'.
    4.    Wis cache onder 'Gebufferde webinhoud'.

Chrome
    1.    Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram 'Aanpassen'.
    2.    Selecteer 'Instellingen' en vervolgens 'Geavanceerde instellingen weergeven'.
    3.    Selecteer onder 'Privacy' de optie 'Browsegegevens wissen'.
    4.    Selecteer in het dialoogvenster de vakjes van de soorten informatie die je wilt verwijderen. Gebruik het menu bovenaan om te selecteren hoeveel gegevens je wilt verwijderen. Selecteer 'Vanaf begin' als je alles wilt verwijderen.
    5.    Klik op 'Browsegegevens wissen'.