Open-sollicitatie-verdeler

Open sollicitaties worden niet gekoppeld aan een vacature. Open sollicitaties komen standaard in een eigen workflow terecht. Net als andere inschrijvingen worden ook open sollicitaties automatisch toegewezen aan een verantwoordelijke gebruiker. Deze verantwoordelijke gebruiker wordt standaard op het opensollicitatieformulier ingesteld en zal daardoor altijd gekoppeld zijn aan alle open sollicitaties. Alleen díe gebruiker zal de open sollicitaties automatisch in het dashboard te zien krijgen.

De applicatie is ook in te stellen met een opensollicitatieverdeler. Deze verdeler kan worden ingezet om open sollicitaties te verdelen onder meerdere collega's.
 

Toewijzen van een gebruiker

Als enige verantwoordelijke gebruiker, krijg je alle open sollicitaties te zien in de applicatie. Wanneer er meerdere gebruikers moeten worden gekoppeld dan kan dat door middel van een opensollicitatieverdeler. Deze verdeler kan worden ingesteld op de volgende kenmerken:

  1. Branches
  2. Functiegroepen
  3. Opleidingsniveaus
  4. Organisatie-onderdelen
  5. Publicaties
  6. Regio's

Er moeten vragen aanwezig zijn op het opensollicitatieformulier waardoor een van de zes opties beantwoord wordt. Tevens mag er slechts één antwoord per vraag worden gegeven.
 

Voorbeeld

We gebruiken in dit voorbeeld het kenmerk 'regio'. De open sollicitant vult 'Zuid-Holland' in. Hier ben jij als gebruiker aan verbonden. De verdeler zal de kandidaat aan jou toewijzen waardoor de kandidaat wordt toegevoegd aan de opensollicitatie-workflow en dashboard. 

Een kandidaat die 'Noord-Holland' aangeeft, kan worden toegewezen aan een collega, maar het is ook mogelijk om meerdere regio's onder jouw hoede te hebben. Hoe de regio's onderling verdeeld worden, kan vanuit de applicatie worden ingesteld.

 

Opmerkingen