Release 3.6.1 - Extra opties in de portal, API's en meer

Graag informeren wij je dat release 3.6.1 op 18 augustus uitgevoerd zal worden. De uitrol van deze release zal starten rond 20:00 uur. De applicatie zal beschikbaar blijven. De volgende nieuwe functionaliteiten en oplossingen zullen worden doorgevoerd.

1. Nieuw

Algemeen

SSO voor de medewerkersportal
De module Single Sign On (SSO) is toegevoegd aan de medewerkersportal. Dit maakt het mogelijk voor mobiliteitsmedewerkers om zonder in te loggen gebruik te maken van de medewerkersportal. Je moet dan wel eerst ingelogd zijn op het eigen bedrijfsnetwerk.

API playground beschikbaar
Connexys heeft verschillende api’s beschikbaar (zie ook release 3.6). Deze api’s maken koppelingen tussen externe systemen mogelijk. Om de werking van deze api’s te testen, kon voorheen enkel gebruik worden gemaakt van de productieomgeving. Met als gevolg dat bij het testen van de code, direct gegevens werden gewijzigd. Om dit te voorkomen, stellen we nu een zogenoemde playground beschikbaar. Op deze manier kun je testen en laat de test ook direct het resultaat zien, zonder dat dit invloed heeft op de gegevens in
de applicatie.

Mobiliteit

Vacatures en solliciteren in de portal
Via een te selecteren publicatiekanaal kunnen vacatures nu ook gepubliceerd worden naar de medewerkersportal. De beschikbare vacatures worden getoond in een vacatureoverzicht op het tabblad ‘Vacatures’. Per vacature is de volledige advertentietekst beschikbaar en aan deze vacature is ook een sollicitatieformulier gekoppeld.

 

Sollicitatieformulier in de portal
Het sollicitatieformulier die aan de medewerkersportal gekoppeld is, kan onder ‘Beheer’ zelf worden aangemaakt. De volgende zaken kunnen vervolgens worden aangepast:

  • De velden die getoond worden;
  • De volgorde van velden;
  • Het verplicht maken van velden.

Medewerker API - toegang tot portal
Bij het aanmaken of wijzigen van medewerkers via de api kan nu aangegeven worden of deze medewerker toegang heeft tot de portal.

2. Verbeteringen

De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd:

Algemeen

Portal inlog ook mogelijk met inlognaam
Naast het inloggen met het geregistreerde e-mailadres is het nu ook mogelijk om met alleen een inlognaam in te loggen in de portal. Dit biedt de gebruikers ook de mogelijkheid om van e-mailadres te wisselen zonder dat er een nieuw account aangemaakt hoeft te worden. Het opvragen van het wachtwoord kan vanaf nu ook op basis van gebruikersnaam of e-mailadres.

Portal meertalig
De portal is nu beschikbaar in vier talen, namelijk Nederlands, Engels, Frans en Duits. De automatische e-mails die worden verstuurd naar aanleiding van de acties vanuit de portal zijn nu ook in te richten in deze talen.

Recruitment

Startdatum advertentie reset na kopiëren vacature
Na het kopiëren van een vacature werd de oude publicatiestartdatum op de eigen website overgenomen. Dit is aangepast. De publicatiestartdatum wordt nu automatisch gereset. De datum waarop de kopie is aangemaakt, wordt nu standaard overgenomen.

Mobiliteit

Velden toegevoegd aan rapport Trajectinschrijvingen

Aan het rapport ‘Trajectinschrijvingen’ zijn de volgende velden toegevoegd:

  • Aanhef
  • Titel (Titel_achternaam)
  • Nationaliteit

 

3. Oplossingen

In deze release bieden we een oplossing voor een aantal incidenten die gebruikers hebben ervaren.

Algemeen

Documenten toevoegen van 0 kb niet meer toegestaan
In de applicatie was het mogelijk om documenten zoals foto's of cv’s toe te voegen die 0 kb bevatte, oftewel leeg waren. Als je dit 'lege' bestand probeerde te openen in de applicatie dan verscheen er een foutmelding. Wanneer je nu een leeg bestand upload, dan krijg je hiervan een melding. Het toevoegen van lege bestanden is daardoor niet meer mogelijk.

Organisaties selecteren en zoeken
Bij het selecteren van een organisatie(-onderdeel) bij het aanmaken van een vacature, contactpersoon of medewerker kon het voorkomen dat je niet op organisatieonderdeel kon zoeken wanneer je op het icoontje (LOV) klikt naast het veld 'organisatieonderdeel' . Dit probleem is nu verholpen.

Recruitment

Informatie uit velden 'Capaciteiten' en 'Kennisgebied' omgedraaid
De inhoud van de velden 'Capaciteiten'en 'Kennisgebied' uit het kandidaatdossier stond omgedraaid weergegeven in het kandidatenrapport. Dit is nu gecorrigeerd. Deze velden worden gevuld met de informatie die geregistreerd staat bij de kenmerken van de kandidaat.

Samenvoegen kandidaatdossier met flex-velden
Bij het samenvoegen van een kandidaatdossier waarin flexvelden werden gebruikt, ontstond soms een fout. Dit gebeurde zodra een kandidaatdossier zonder flex-velden werd samengevoegd met een kandidaatdossier met (ingevulde) flex-velden. Dit is nu opgelost.

Mobiliteit

Taak afvinken op dashboard
Bij het afvinken van een taak in het dashboarditem 'Mijn nog niet voltooide taken' gebeurde er niks. Dit is opgelost. De taak wordt afgevinkt getoond, zodra het dashboard opnieuw geladen wordt.

Taak verwijderen uit medewerkerdossier
Het was niet mogelijk om een taak te verwijderen waaraan een contact gekoppeld was. Dit is opgelost waardoor taken met of zonder gekoppeld contact verwijderd kunnen worden. Het gekoppelde contact blijft bij deze actie bewaard.

Medewerker verwijderen lukte niet
Bij het verwijderen van een medewerkerdossier kon een fout optreden waardoor deze actie niet slaagde. Deze fout komt niet meer voor.

Traject verwijderen met gekoppelde fases
Het was niet mogelijk om en traject te verwijderen uit het medewerkerdossier waaraan een fase gekoppeld was. Wanneer je nu een traject verwijderd, worden ook automatisch de gekoppelde fases uit het dossier verwijderd en hoef je dit niet handmatig te doen.

 

Opmerkingen