LinkedIn apply

Wat is het?
Met de module LinkedIn Apply is het mogelijk om kandidaten te laten solliciteren met hun LinkedIn profiel. De kandidaat krijgt dan de mogelijkheid om via een extra knop op het sollicitatieformulier in te loggen bij LinkedIn en (voor een gedeelte) de velden van het formulier automatisch laten invullen met gegevens uit zijn/haar eigen LinkedIn profiel. Deze optie maakt het eenvoudig om via een mobiele telefoon of tablet te solliciteren.

Hoe werkt het?
Nadat de kandidaat op de knop 'Solliciteren' heeft geklikt, wordt er een nieuwe pagina geopend waar een CV-upload en/of de LinkedIn Apply optie geboden wordt. De LinkedIn Apply optie wordt getoond in vorm van een knop. Als de kandidaat hierop klikt, dan verschijnt er een venster waarin de kandidaat toestemming geeft om zijn gegevens te mogen uploaden en waarbij de kandidaat zichzelf aanmeldt bij LinkedIn. De kandidaat krijgt dan zijn gegevens te zien die hij kan uploaden.

Wat halen we op?
De volgende gegevens kunnen worden geïmporteerd uit het LinkedIn-profiel op het sollicitatieformulier:

• Voornaam van de kandidaat
  • Achternaam van de kandidaat
  • Ingestelde kopregel (ondertitel), bijvoorbeeld: “Consultant bij Connexys”
  • E-mailadres
  • Huidige en voormalige posities (functies)
  • Branche en/of werkgebied
  • Opleidingen en opleidingsinstellingen
  • Vaardigheden
  • Talen, inclusief het kennisniveau (op basis van de ILR scale)
  • Projecten die de kandidaat heeft gedaan of waaraan hij/zij heeft bijgedragen
  • ID van het kandidaatprofiel
  • Een object waarin het land en de regio worden weergegeven ("Rotterdam Area")
  • Aantal connecties dat de kandidaat heeft
  • Of het aantal connecties wel of niet wordt afgekapt op 500+
  • URL naar de profielfoto
  • URL naar het publieke profiel
  • URL waarop het publieke profiel als platte HTML kan worden gedownload (bijv. voor omzetting naar PDF of uitlezen van volledig profiel)
  • Samenvatting zoals ingesteld door de kandidaat

Deze gegevens uit het LinkedIn-profiel kunnen worden ingeladen in een sollicitatieformulier. Daarvoor kan het bestaande formulier worden gebruikt, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een verkort formulier voor bijvoorbeeld sollicitaties via mobiele telefoon. In veel gevallen zal hiervoor een aanpassing aan het sollicitatieformulier noodzakelijk zijn.

Hoe zit het met privacy?
De kandidaat moet in het formulier toestemming geven om de gegevens uit LinkedIn te gebruiken voor zijn sollicitatie. We bieden hierbij geen ondersteuning voor het doorsturen van de gegevens zonder dat deze gegevens zichtbaar zijn voor de kandidaat in de velden op het formulier. Het is niet mogelijk om op het profiel van de kandidaat een melding te plaatsen dat hij/zij gesolliciteerd heeft op een vacature. Daarnaast hebben we geen toegang tot gegevens die niet door de kandidaat op zijn publieke profiel gedeeld zijn, omdat het toegangsniveau dat niet toestaat, en deze gegevens worden dan ook niet zichtbaar op het formulier.

Geïnteresseerd?
Om de LinkedIn Apply optie toe te voegen aan bestaande of nieuwe sollicitatieformulieren moeten er een aantal werkzaamheden worden verricht. Neem voor meer informatie hierover contact op met je accountmanager.