Aankondiging: beëindiging ondersteuning aanroep webpagina's met HTTP 1 mei 2016

Wij willen je graag informeren over het volgende; Met ingang van 1 mei 2016 gaat Connexys volledig over op HTTPS. Dat betekent dat het opvragen van webpagina’s via HTTP niet langer door Connexys wordt ondersteund.

Let op!: Deze wijziging heeft invloed op de manier hoe webpagina’s worden aangeroepen. Er moeten wijzigingen gedaan worden wanneer er nog gebruik wordt gemaakt van HTTP. Indien alle webpagina’s al worden aangeroepen met HTTPS, dan hoeft er niks gewijzigd te worden.

Wat gaat er veranderen?
Per 1 mei zijn alle webpagina’s alleen beschikbaar in HTTPS. Dit geldt voor alle webpagina’s die door middel van XML of via iframes worden opgevraagd zoals bijvoorbeeld: vacatureoverzichten, vacaturedetailpagina’s, sollicitatieformulieren en overige maatwerkpagina’s.

Waarom deze maatregel?
Het versturen van gegevens over een niet beveiligde verbinding (HTTP) wordt al langere tijd niet meer als veilig beschouwd. Veel van onze klanten zijn al volledig overgeschakeld op HTTPS. Middels deze maatregel willen we de huidige vrijheid op lagere veiligheid niet langer mogelijk maken.

Welke maatregelen moet ik nemen?
Als superuser of beheerder van jullie organisatie willen we je middels deze e-mail dringend adviseren om na te gaan of er op jouw webpagina’s nog gebruik wordt gemaakt van HTTP en dit aan te passen of te laten wijzigen door een webbeheerder.

Wat gebeurt er als ik geen actie onderneem?
Het ophalen van vacatures middels een XML-feed of iframes met HTTP kan op werkenbij-websites leiden tot foutmeldingen, met als gevolg het niet tonen of kunnen bijwerken van vacatures.

Indien jullie werkenbij-omgeving niet door Connexys, maar door een andere webbouwer wordt uitgevoerd is het verstandig om de ophaal-URL nu al te wijzigen naar de HTTPS-variant. Jouw webbeheerder kan je hierbij helpen.

Hoe kan ik meer informatie krijgen?
De Servicedesk van Connexys is altijd beschikbaar voor een antwoord op alle vragen die je mogelijk hebt over deze wijzigingen. Wij zijn te bereiken op 010 – 49 80 988 of per mail via support@connexys.com

Opmerkingen