(Opgelost) Storing - Kandidaten en Vacatures zoeken

Beste gebruiker,
 
Op dit moment, 11/07 om 11:30, is er een storing gaande, hieronder meer informatie.
 
Deze storing raakt de volgende applicatie-onderdelen:
- Tabblad Kandidaten zoeken
- Tabblad Vacatures zoeken
 
Wat is er aan de hand?
Search, het onderdeel van de applicatie wat de zoekfunctionaliteit biedt voor deze tabbladen is gecrashed. We zijn deze aan het herstarten, mogelijk dat het nog niet stabiel is. We zijn nog op zoek naar de oorzaak van de crash.
Door deze crash zijn er ook een aantal indexen corrupt geraakt.
 
Wat kun je hiervan merken?
Wanneer je naar de tabbladen navigeert krijg je de melding: "Service temporarily unavailable."  Deze melding zul je krijgen zolang Search offline is.
 
Wanneer je wel het tabblad kunt bereiken, maar geen resultaten ziet en de melding: "Oeps, er is iets misgegaan", is dit ten gevolge van de corrupt geraakte indexen. Dit wordt weer verholpen, maar houdt in dat alle kandidaten/vacatures met bijbehorende bestanden weer ingeladen moeten worden in de index. Dit kan veel tijd in beslag nemen.
 
Is er een workaround beschikbaar?
Momenteel is er geen workaround beschikbaar.
 
Wat is de verwachte oplostijd?
Wij verwachten dat Search weer om 12:00 online is. We zullen nauwlettend in de gaten houden of dat deze ook online blijft.
 
Via dit artikel houden we je op de hoogte. Onze excuses voor het ongemak.
 
Vragen?
De Servicedesk van Connexys is beschikbaar voor vragen m.b.t. dit incident. Wij zijn te bereiken op 010 – 49 80 988 of per mail via support@connexys.com.
 
Met vriendelijke groet, 
Connexys

Opmerkingen

 • Avatar
  Richard de Witt

  Search is weer online!
  Uiteindelijk is de downtime beperkt gebleven tot een minuut of 10.

  De oorzaak is ook gevonden, maar is wat technisch van aard. Ik zal proberen het zo goed mogelijk uit te leggen:

  Wij maken namelijk een zogenaamd XML bestand van de gegevens waarop gezocht kan worden. Deze XML geven wij vervolgens aan onze Search module, die de informatie verwerkt. Nu is het voorgekomen dat er in 1 van de XML's een ongeldig karakter zat, waar Search niet mee overweg kon en zelfs is gecrashed.

  We hebben nog geen oplossing waarmee we dit kunnen voorkomen en ook hebben we de XML nog niet getraceerd die de fout heeft veroorzaakt.