Schermopbouw

Inhoudsopgave

Werkomgeving

Binnen FastForward wordt er gewerkt in Werkomgevingen. Per werkomgeving kun je aangeven wat een gebruiker wel of niet zichtbaar heeft aan tabbladen, en waar deze staan.

Bovenin het scherm, aan de linkerkant kun je zien in welke werkomgeving je aan het werk bent. Wanneer je als gebruiker meerdere werkomgevingen ter beschikking hebt, kun je hier ook wijzigen van werkomgeving, door op de naam van de werkomgeving te klikken.

Naar boven

Topmenu

Het topmenu is het menu dat bovenin het scherm staat aan de rechterkant en ziet er als volgt uit:

Instellingen

Onder Instellingen zitten de volgende zaken:

Wijzigen wachtwoord

Via Wijzigen wachtwoord kun je het wachtwoord wijzigen van de ingelogde gebruiker. Een wachtwoord moet voldoen aan een aantal minimum-eisen.

E-mail handtekening instellen

E-mails verzonden uit de applicatie worden automatisch voorzien van een handtekening, op deze manier wordt er altijd netjes afgesloten. Als je de handtekening wilt wijzigen, dan kun je dat op deze plek doen.

Wijzigen wachtwoord e-mail

Hier kun je het e-mailadres aanpassen dat gekoppeld is aan jouw gebruiker met betrekking tot het versturen van activatie e-mails.

Wijzigen tijdzone

Datum en tijd velden worden weergeven in een bepaalde tijdzone, via deze instelling kun je bepalen in welke tijdzone het getoond wordt.

Dashboard instellen

Het dashboard toont een aantal widgets, waardoor het voor jou gemakkelijk gemaakt wordt om in één oogopslag te zien waar je actie op moet ondernemen. Welke widgets worden getoond op jouw dashboard, kun je via deze optie instellen. Wil je meer weten over het dashboard, lees dan het artikel onder Algemeen > Dashboard.

Disclaimer

In de applicatie werk je met persoonsgegevens, hiervoor is een disclaimer opgenomen. Deze disclaimer wordt automatisch getoond totdat deze wordt geaccepteerd. Via deze instelling kun je de disclaimer nogmaals tonen (en accepteren).

Community

Via deze knop kom je terecht op onze community. Hier kun je suggesties indienen en door onze handleidingen heen bladeren in onze kennisbank.

Uitloggen

Wanneer je op Uitloggen klikt, wordt je uitgelogd en teruggebracht naar het inlogscherm.

Naar boven

Actiemenu

Het actiemenu kun je vinden aan de linkerkant van het scherm. Dit menu is dynamisch en toont altijd andere opties. In het actiemenu worden altijd de meest relevante acties getoond die je kunt nemen vanaf een bepaald scherm.

Bijvoorbeeld het actiemenu wanneer je op een kandidaatscherm zit. Hier zie je de meest logische acties die je met een kandidaat kan uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een gesprek plannen of een memo aanmaken.

En als ik navigeer naar een vacature krijg ik opties te zien zoals het doorsturen van de vacature of het kopiëren ervan.

Naar boven

Recent bekeken

Onder het actiemenu vind je een stuk wat we de naam Recent bekeken hebben gegeven. Hier vind je een aanklikbare korte omschrijving van de laatste schermen die je hebt bezocht. Deze zijn chronologisch gesorteerd, dat wil zeggen dat het laatste scherm wat je hebt bezocht, bovenaan staat weergegeven. Dit is gemakkelijk om snel terug te navigeren, of wanneer je een reproductiescenario maakt voor het aanmelden van een ticket.

Naar boven

Talentpools

Linksonder in het scherm tonen we de talentpools. Hier kun je kandidaten en/of medewerkers naartoe slepen en gelijk in de juiste talentpool plaatsen. Wanneer je eenkandidaat of medewerker sleept naar het kopje Nieuwe talentpool wordt er gelijk een nieuwe talentpool aangemaakt. Je kunt hier ook de bestaande talentpools openen of toevoegen als favoriete talentpool. Meer informatie over talentpools vind je terug in het artikel onder Algemeen > Talentpools.

Naar boven

Knoppen

Er zijn binnen de applicatie een aantal knoppen die vaker voorkomen, deze zullen we hier verder toelichten.

Via de knop Nieuw navigeer je naar een scherm waar je een nieuw item kunt aanmaken. Wat je gaat aanmaken is afhankelijk waar je de knop indrukt. Bijvoorbeeld op het kandidatenscherm zul je een nieuwe kandidaat aanmaken.

Met de knop Bewerken open je een scherm waarin alle gegevens staan die eerder ook op je scherm stonden, maar nu kun je ze aanpassen.

Wanneer je een gegeven wilt verwijderen kun je bovenstaande knop gebruiken.

Met de knop met de moersleutel krijg je de optie om veldnamen aan te passen. Niet de gegevens die ingevuld zijn, maar echt de velden zelf. Ook kun je hiermee velden verplicht maken en vertalingen opgeven.

In de applicatie komt het vaak voor dat gegevens in een tabel worden getoond. Via deze knop kun je instellen welke kolommen er worden getoond in de tabel.

Soms wil je groepsgewijze acties uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan een e-mail aan meerdere kandidaten tegelijk. Dit soort acties doe je met de knop Groepsgewijs.

Wanneer je in een tabel rijen selecteert, dan krijg je de mogelijkheid om deze rijen te exporteren naar Excel. Via deze knop gebeurt dat meteen en wordt het excelbestand gedownload.

Het kan zo zijn dat je niet altijd alle gegevens van een kandidaat interessant vind om standaard getoond te krijgen. Maar sommige mensen, of sommige situaties vragen hier juist wel naar. Om iedereen hierin te voorzien hebben we drie mogelijkheden gemaakt. De eerste knop toont alle gegevens, de tweede een selectie en de derde toont alleen de basis.

Soms heb je per ongeluk een persoon meermaals in jouw applicatie staan. Om geen gegevens te verliezen, maar wel het overzicht te behouden, kun je de personen samenvoegen. Meer informatie hierover kun je lezen in het artikel Samenvoegen van kandidaten.