Vacatures

Inhoudsopgave

Vacature aanmaken

Een nieuwe vacature kun je op twee verschillende manieren aanmaken. Enerzijds via het actiemenu, anderzijds via het vacaturescherm en de knop Nieuw.

Ongeacht welke route je volgt, wanneer je een nieuwe vacature gaat aanmaken doorloop je een aantal stappen, hieronder beschreven.

Stap 1: Vacature

Binnen Stap 1 krijg je een aantal velden te zien die je kunt invullen. Welke velden verplicht zijn en getoond worden, is afhankelijk van de veld-instellingen van jouw bedrijf.

Eigenlijk voer je alle gegevens in bij deze stap, welke een vacature nodig heeft. Denk hierbij aan de basisgegevens, de statusinformatie, het profiel, de eisen aan de kandidaat en overige gegevens zoals een aanbrengbonus.

Alle informatie die je hier invoert is later aan te passen, wanneer je de Vacature zou bewerken. 

Stap 2: Advertentietekst invoeren

Bij Stap 2 maak je een advertentietekst aan. Deze advertentietekst krijgt een naam en een taal meegegeven. Verder is het vrij invulbaar wat je wilt invullen. 

Alle informatie die je hier invoert is later aan te passen, wanneer je de advertentietekst zou bewerken. Let hierbij wel op dat als een advertentietekst is gepubliceerd, je hem nog wel kunt aanpassen maar daarna opnieuw moet publiceren om de wijzigingen ook op de diverse sites zichtbaar te krijgen.

 

Stap 3: Advertentietekst goedkeuren

Stap 3, de laatste stap, is het goedkeuren van de advertentietekst. Je krijgt hier nogmaals een overzicht te zien van alles wat je hebt ingevuld. Wanneer dit allemaal volledig naar wens is, kun je onderin het veld Goedkeuring op Ja zettenZodra de advertentietekst is goedgekeurd kan deze gepubliceerd gaan worden.

Helemaal onderin zit de knop Opslaan, wanneer je hier op klikt is de vacature aangemaakt.

  Naar boven

Vacaturescherm

Het Vacaturescherm is het scherm wat alle gegevens van een vacature toont. Bovenin de pagina zit een menu wat meescrolt over de pagina. Via de diverse onderdelen kun je snel over de pagina navigeren.

Vacature

Rechtsboven worden knoppen getoond waarmee je een nieuwe Vacature kunt aanmaken, de huidige kunt bewerken, de weergave kunt wijzigen of de velden kunt aanpassen.

Het begint bovenaan met de Basisgegevens, Statusinformatie, Profiel, Eisen Kandidaat en Overige gegevens welke je in Stap 1 bij het aanmaken van een Vacature hebt ingevuld.

Inschrijvingen

Onder het kopje Inschrijvingen zie je iedereen die gesolliciteerd heeft op deze vacature, inclusief de status van hun sollicitatie.

Indien de Maps-module aanstaat, kun je via de knop Toon op kaart ook zien waar deze kandidaat woont.

Advertentieteksten

Bij het aanmaken van de vacature heb je in Stap 2 al een advertentietekst aangemaakt. Deze advertentietekst is hier nu zichtbaar. Het kan natuurlijk voorkomen dat je een andere advertentie in meerdere talen wilt publiceren. Via de knop Nieuw kun je nieuwe advertentieteksten aanmaken in de door jou gewenste taal.

Advertenties

Advertenties zijn de publicaties die voor deze Vacature openstaan of open hebben gestaan. Hier kun je ook een nieuwe advertentie publiceren.

Publiceren

Wanneer je op de knop Nieuw klikt, verschijnen er een aantal opties, afhankelijk van de afgenomen optionele producten.

Ongeacht welke optie je kiest, kies je vervolgens een publicatie, zoals bijvoorbeeld intranet of een jobboard. Ook vul je een start- en einddatum in voor de publicatie. Als laatste kun je de kosten invullen en een memo achterlaten.

Actiemenu

Het actiemenu toont altijd de meest relevante opties t.o.v. het scherm waar je je bevindt, daarnaast is het ook afhankelijk van bijvoorbeeld de status van de Vacature. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de module Goedkeuren, en de vacature is nog niet goedgekeurd, dan kun je hier de goedkeuring aanvragen.

Een aantal van de opties uit het actiemenu zullen we hieronder toelichten.

Vacature doorsturen

Wanneer je de vacature wilt doorsturen aan een contactpersoon, kandidaat of ander e-mailadres, dan kan dat via deze functionaliteit. Vaak wordt dit gebruikt om een vacature door te sturen aan een hiringmanager zodat deze de vacature kan reviewen.

Vacature kopieren

Stel je voor, je hebt een tijd terug een vacature aangemaakt, en de positie is wederom vrij gekomen. Dan hoef je niet heel de vacature en de bijbehorende advertentieteksten opnieuw aan te maken. Het is veel gemakkelijker om de vacature te kopiëren. 

Nadat je op Vacature kopiëren hebt geklikt, vul je de nieuwe vacaturenaam in en eventueel het nieuwe vacaturenummer. Vervolgens worden alle gegevens van de reeds bestaande Vacature gekopieerd naar de nieuwe vacature.

Naar boven

Vacature zoeken

Wanneer je op het tabblad Vacatures klikt verschijnt een scherm waarin je vacatures kunt opzoeken. Je kunt hier op diverse manieren definiëren waar je naar op zoek bent. Alle tekstvelden worden automatisch aangevuld wanneer je aan het typen bent. Ook kun je op het icoon achter het veld klikken om een lijst te tonen van alle mogelijke waardes, dat is handig als je niet meer weet wat de exacte benaming is geweest.

 Naar boven

Opmerkingen