Organisaties

Inhoudsopgave

 

 

Organisatie aanmaken

Een nieuwe Organisatie kun je op twee verschillende manieren aanmaken. Enerzijds via het Actie-menu, anderzijds via het Organisatie-scherm en de knop Nieuw.

Ongeacht welke route je volgt, wanneer je een nieuwe Organisatie gaat aanmaken kom je op een pagina waar je de informatie over de Organisatie kunt invullen.

Bij Onderdeelgegevens vul je de naam en contactgegevens in, maar geef je ook aan wat de Klantstatus is, is dit bijvoorbeeld een Eigen organisatie, een Klant of een Leverancier? Bij de Algemene gegevens organisatie vul je in hoeveel medewerkers er werken en welk logo erbij hoort. Als laatste kun je nog een Memo achterlaten.

  Naar boven

Organisatie-scherm

Het Organisatie-scherm is het scherm wat alle gegevens van de Organisatie toont. Boven in de pagina zit een menu wat mee-scrolt over de pagina. Via de diverse onderdelen kun je snel over de pagina navigeren.

 

Organisatie

Rechts boven worden knoppen getoond waarmee je een nieuwe Organisatie kunt aanmaken, de huidige kunt bewerken, de weergave kunt wijzigen of de velden kunt aanpassen.

Het begint bovenaan met het kopje 'Onderdeelgegevens'. Hierna worden de algemene gegevens van de Organisatie getoond en als laatste de memo. Kortom, alle informatie die je invoert bij het aanmaken van een Organisatie vind je hier terug.

 

Organisatieonderdelen

Organisatieonderdelen zijn eigenlijk 'organisaties' welke onder de huidige Organisatie vallen. Op deze wijze kun je een organogram aanmaken.

 

Onderdeel aanmaken

Via de knop Nieuw kun je een nieuw onderdeel toevoegen. Dit lijkt op het aanmaken van een Organisatie, echter is dit een onderdeel van de Organisatie. Dit kan zich uiten in een Divisie of een Afdeling, dit stel je in bij Onderdeeltype.

 

Contactpersonen

Hier vind je alle Contactpersonen terug die onder deze Organisatie vallen. Ook hier kun je een nieuw Contactpersoon aanmaken via de knop Nieuw.

 

Vacatures

Hier vind je alle Vacatures terug die voor deze Organisatie zijn.

 

Contacten

Hier vind je alle Contacten terug die met Contactpersonen van deze Organisatie hebben plaatsgevonden.

 

Branches

Ter administratie en ter Rapportage-doeleinden kun je ook een Branche toevoegen aan een Organisatie.

 

Segmenten

Ter administratie kun je ook een Segment toevoegen aan een Organisatie.

 

Adressen

De adresgegevens kun je ook invoeren, zodat deze meegestuurd kunnen worden wanneer er bijvoorbeeld een afspraak is op locatie.

 

Documenten

Je kunt Documenten toevoegen, zoals bijvoorbeeld een overeenkomt wat je met een Organisatie hebt gesloten.

 

Leveranciertypen

Wanneer de Organisatie een leverancier is, kun je hier het Leveranciertype opgeven of terugvinden.

 

Bedrijfsinformatie

Meer informatie over deze Organisatie kun je hier kwijt, in de door jou gekozen taal. Indien afgenomen, kan dan een Vacaturekaart tekst automatisch gevuld worden op basis van de gekozen Organisatie, de taal en de ingevulde Bedrijfsinformatie.

  Naar boven

 

Organisatie zoeken

Wanneer je op het tabblad 'Organisaties' klikt verschijnt een scherm waarin je Organisaties kunt opzoeken. Je kunt hier op diverse manieren definiëren waar je naar op zoek bent. Alle tekst-velden worden automatisch aangevuld wanneer je aan het typen bent. Ook kun je op het icoon achter het veld klikken om een lijst te tonen van alle mogelijke waardes, dat is handig als je niet meer weet wat de exacte benaming is geweest.

 Naar boven

Opmerkingen