Hoe achterhaal ik mijn ip-adres?

Om incidenten of bijzondere situaties beter te kunnen onderzoeken zullen wij soms vragen om jouw ip-adres op te geven. Om jouw ip-adres te achterhalen zijn er een aantal opties:

Automatische detectie

Er zijn diverse websites beschikbaar om het ip-adres te achterhalen. Deze site, www.myip.nl, geeft direct inzage in de wat jouw ip-adres is. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden.

Handmatig achterhalen

•  In diverse versies van Windows (bijvoorbeeld Vista, 2003):

Ga naar het Start-menu en vervolgens naar Uitvoeren. Nu voer je de zoekopdracht CMD in en druk je op Enter. In het venster dat zich nu zal openen, voer je ipconfig in en druk je vervolgens op Enter.

• In Windows 8 en 10

Ga naar de lijst met Apps en selecteer onder Windows Systeem de applicatie Opdrachtprompt. In het nieuwe venster voer je nu ipconfig in. Druk op Enter om de opdracht te bevestigen.